Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2014, 23:16 Суспільство
У Черкасах намагалися захопити ОДА
У Черкасах намагалися захопити ОДА

Поки в Києві триває перемир'я, гаряче в регіонах. Приблизно дві тисячі містян штурмували Черкаську облдержадміністрацію. Правоохоронці відтіснили мітинґувальників. Жертвою протистоянь стала дівчина - на неї з вікна будівлі полетів горщик із квітами. Постраждала - в комі.

Майже дві тисячі черкасців прийшли ввечері під стіни облдержадміністрації. Захищали підступи до будівлі спочатку лише кілька десятків правоохоронців. Тож натовп зрештою відтіснив їх. Втім, потрапити в будівлю протестувальники змогли лише з іншого боку. Висадивши двері, люди рушили вперед. У відповідь у вікна летіли каміння й димові шашки. Жертвою сутички стала дівчина. На неї з четвертого поверху впав вазон із квітами.

- Швидку, давайте віднесем.

Та під будівлею не було жодної швидкої. Тож люди віднесли непритомну постраждалу на дорогу й навіть намагалися самотужки доправити до лікарні. Зрештою постраждалу таки передали лікарям. Пацієнтку прооперували, проте вона ще в комі в украй тяжкому стані. Під стінами ж облдержадміністрації протистояння тривало. Мітинґувальникам вдалося захопити два поверхи, втім правоохоронці витіснили їх надвір. Декотрих - затримали. Активістів протестувальники намагалися відбити, але марно. По тому Беркут відступив усередину, а тим спецпризначенцям, котрі не встигли сховатися, дісталося від натовпу.

Інші протестувальники намагалися відтягти від правоохоронця мітинґарів. 

- Давайте будем людьми.

Зрештою атаку на Черкаську облраду правоохоронці відбили. Затриманим найближчим часом оберуть запобіжні заходи.

Cергій Іванов, в.о. прокурора м. Черкас:

- 48 осіб було затримано в порядку статті 208 КПК України. 9 осіб було звільнено. Загальна кількість осіб, доставлених до Соснівського рв становить 57 осіб.

Затриманим інкримінують спротив працівникам міліції та участь у масовому безладі.