Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2014, 11:08 Суспільство
Власники зброї закликають до стриманості
Власники зброї закликають до стриманості

Не брати пістолетів і автоматів до рук закликають ті, хто офіційно має право носити смертельне спорядження - Асоціація власників зброї. Бо якщо прості люди матимуть зброю - наслідки непередбачувані. Столичні великі мережі крамниць із небезпечним товаром зачинили. Втім, у мітинґарів є альтернативна зброя.

Христина Шкудор, кореспондентка: 

- Звичайні палки, пляшки, каміння, перевернуті машини - головну барикаду країни активісти укріплюють всім чим завгодно. Це і є їхня головна зброя.

Тетяна махає молотом так, неначе від цього залежить її життя. Розбиває величезні каменюки, які колись були бруківкою, одним ударом. Далі оця бригада жінок вправно складає уламки в мішки й носить ближче до барикад.

Тетяна, мітинґувальниця:

- В нас іншого пока нема оружия, це наша зброя протів терорістов, ті що у Верховній Раді сидять. Мені не тяжко нічого.

На цьому посту лише чоловіки. Зі зброї в них - палиці й лопати.

Володимир, охоронець Майдану:     

- Сейчас ми поки стоїмо з голоми руками, як ви бачите, але тут до працівників мілції по-доброму. Ми не хочемо війни ніякої, стоїмо, захищаємо мирний нарід, вас захищаємо.

На іншій барикаді мітинґувальники ще спокійніші. У них ціла бригада самозахисту. Хлопці кажуть: щоб постояти за себе, головне зовсім не зброя, а розум.

Володимир, мітинґувальник:

- У нас є руки і ноги, і є голова. Для самозахисту не потрібно мати якусь школу.

В Асоціації зброярів аплодують власникам крамниць, що попри чималі фінансові збитки закрили заклади. І закликають тих, у кого вдома вже є небезпечне спорядження, а таких майже півмільйона лише у столиці, залишити його під матрацами. І зменшити градус протистояння. 

Георгій Учайкін, голова асоціації власників зброї:

- Так от я хочу без вогнепальної, тому що коли вони ще кидають один в одного камінням. І пляшки з коктельем молотова, я сам бачив, як з одного баку барикади, так і з іншого. Коли вбивають людей, коли виносять трупи - оце страшне, я не знаю відповідь на ваше питання, як будуть діяти власники зброї. Сподіваюсь, хоч якась поміркована позиція залишиться і люди будуть утримуватися до останнього.