Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2014, 01:30 Суспільство
Українці захоплюють обласні адміністрації
Українці захоплюють обласні адміністрації

В реґіонах України мітинґарі перейнялися настроями столичних протестувальників і пішли в наступ. Під контролем активістів опинилися Рівненська та Львівська держадміністрації. В Житомирі правоохоронцям таки вдалося втримати натиск сотень людей. До будівлі пустили тільки кількох активістів, які висунули свої вимоги до урядників.

Кілька тисяч тисяч містян штурмували приміщення облдержадміністрації у Львові. Не зупинив мітинґувальників навіть головний міліціянт області. З криками "Ганьба" люди наповнювали будівлю. Проте агресії щодо охорони не виявляли, шибок не били. Активісти змусили керівника адміністрації Олега Сала написати заяву про звільнення й оголосили, що беруть владу у свої руки. Не зважаючи на гамір, працівники установи залишаються на своїх робочих місцях. Мітинґарі налаштовані категорично і йти з приміщення найближчим часом наміру не мають.  

***
В облозі протестувальників опинилася і обладміністрація в Рівному. Спочатку сотні містян вимагали, щоб представники влади вийшли до народу. Та не дочекавшись відповіді, люди рушили в наступ: розтрощили вхід до будівлі, шибки й камери спостереження, а згодом вдерлися всередину. І без крові не минулося - кілька протестувальників порізали руки об уламки скла. Виконувач обов'язків голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко сказав, що напише заяву про відставку, аби уникнути конфліктів.

Мітинґувальник:

- Рівненська громада прийшла під облдержадміністрацію, щоб висловити свій протест. Коли ми підійшли до дверей, вони виявились зачиненими і міліція нас не пускала. Ми евакуювали тих міліціянтів, які були на вході, щоб вони не постраждали.

***
Під скандування пікетувальників сьогодні працювала й Житомирська обласна рада. Вона саме ухвалювала бюджет. Утім мітинґувальникам, яких було кілька сотень, до приміщення потрапити не вдалося. На вході стіною стали правоохоронці. Протестувальники не розходилися протягом усіх чотирьох годин сесійного засідання.