Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 січня 2014, 23:20 Суспільство
Хроніка протистояння в середмісті столиці
Хроніка протистояння в середмісті столиці

Уже третій день у Києві - неспокійно. Після дводобових сутичок між протестувальниками й правоохоронцями на вулиці Грушевського настало затишшя. Відступати не має наміру жодна зі сторін, відтак щойно темніє, виникає загроза нового спалаху протистояння. Разом із тим секретар ради нацбезпеки Андрій Клюєв запевнив, що надзвичайний стан запроваджувати не планують.

Вночі протистояння між протестувальниками і правоохоронцями загострилося. Беркут рушив в атаку, та вже незабаром під тиском натовпу, який пішов уперед, спецпризначенці відступили.

У відповідь на стрілянину мітинґувальники кидали "коктелі Молотова" та запускали феєрверки. На якусь мить уся увага зосередилася на арці стадіону. Там п'ятеро бійців Беркуту оточили кількох мітинґарів, що жбурляли "коктейлі Молотова".

Боротьба точилася не лише на Грушевсього. На центральних вулицях міста почали гуртуватися молодики, які трощили машини та нападали на тих, хто повертався з протестів. Їх вишукували й затримували.

- Откуда будешь? Откуда ты?

- С Белой церкви.

- Что здесь делаешь? Лицо покажи, сколько платят?

Молодиків хапали та вели на майдан. Після вибачень усіх вивели за периметр майдану й відпустили.

А це відео зняте, ймовірно, ще 20 січня. Втім активного поширення воно набуло сьогодні. Беркутівці й бійці внутрішніх військ отаборилися за парканом стадіону імені Лобановського. Стоять спокійно і вряди-годи в їхній бік летять "коктейлі Молотова". Міліціянти горять наче смолоскипи.

Втім, сьогодні вдень пристрасті почали вщухати. До кордонів внутрішніх військ підходили мирні протестувальники, закликали не тримати оборону. На це бійці відповідали стуком у щити.