Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 січня 2014, 21:10 Суспільство
Події в центрі столиці
Події в центрі столиці

Ситуація в центрі Києва, біля вулиці Грушевського, вже другу добу залишається напруженою. Триває протистояння агресивно налаштованих молодиків і міліціянтів. Загальна кількість постраждалих з обох боків уже сягнула двох сотень людей. Столичні правоохоронці затримали вже більше двадцятьох учасників заворушень. Відкрито кримінальне провадження за фактом масових заворушень. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі терміном до 15-ти років.

Народне віче в Києві закінчилося збройними сутичками. Приблизно о четвертій дня великий гурт радикально налаштованих молодиків рушив до урядового кварталу вулицею Грушевського. Та там на заваді став кордон правоохоронців.

Мітинґувальники атакували беркутівців палицями, кидали каміння. Ані на хвилину біля стадіону імені Лобановського не вщухали вибухи петард і феєрверків. Вже за деякий час мітинґарі почали вогняну атаку. Правоохоронці у відповідь застосували світло-шумові гранати та сльозогінний газ.

До півночі від "коктейлів молотова" до решти вигоріли чотири автобуси міліціянтів і дві вантажівки беркутівців.  За деякий час силовики почали відстрілювалися гумовими кулями.

До світанку сутички трохи вщухли, проте вже приблизно о 10-й ранку з новими силами спалахнули знову.