Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 січня 2014, 21:17 Суспільство
Киянин врятував дитину з крижаної води
Киянин врятував дитину з крижаної води

У Києві трирічний хлопчик вибіг на крижину на озері і вже за мить опинився у воді. Лихо сталося на території елітного житлового комплексу. Невідомо, який фінал мала б ця історія, якби неподалік не проходив небайдужий чоловік.

Ці озера на території житлового комплексу в Києві є його окрасою. Малечу так і тягне ближче до води. У тому й небезпека.

- Им же интересно посмотреть на уточек, но чтобы ребенок посмотрел на уточки, надо за ребенком смотреть и вот так вот держать, чтоб ребенок не упал. Самого нельзя пускать.

- Если подходить к этим местам, надо держать за руку.

- Там уточки плавают и детки маленькие за уточками хотят пробраться туда.

Трирічний хлопчик, що гуляв з бабусею, раптом вирвався й побіг на кригу. За мить дитина вже була у воді. Навколо - самі жінки з дітьми. Витягати малого кинувся чоловік, що проходив повз.

Віталій, рятівник хлопчика:

- По дорозі на роботу по вулиці Осиповського побачив через паркан, там є озеро, дитина вилізла на лід. Не роздумуючи переліз через той паркан, побіг туди. Дитина вже була у воді.

Без зволікань перехожий поліз у воду. Глибина тут - на його зріст.

- Вспів зняти з себе курточку і всьо - у взутті, у всьому остальному. Врятував. Там не могло бути інших ситуацій.

Чоловік із дружиною виховує сина, на 2 роки старшого за врятованого хлопчика. Артем вчинком батька пишається, хоча сам знає, що у воду лізти не можна.

Артем, син рятівника:

- Він упав в озеро. Зачем ему лезть в єто озеро? Не можна підходити до озер, так? Я ніколи не підхожу до озер, коли вода холодна, ніколи.

- В таких ситуаціях я знаю, що робити, тому що не перший раз. Були різні ще випадки.

Дружина рятівника каже - чоловік не вперше допомагає людям. Колись зарадив епілептикові на вулиці. Потім - відкрив сусідові помешкання, де була дитина.

Ольга, дружина рятівника:

- Маленька дівчинка закрила двері в квартирі, а він вийшов, а він розгубився і нічого не міг зробити. І він теж поміг відкрити йому двері  там спеціальним інструментом, так як він займається меблями.

За небайдужість до чужого лиха герой отримав подяку від Всеукраїнської служби порятунку - організації, яка надає допомогу людям, що потрапили в біду. За дивного збігу, постраждалий хлопчик -  син одного з громадських рятівників.