Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 січня 2014, 00:25 Суспільство
Харківський форум Євромайданів супроводжувався сутичками
Харківський форум Євромайданів супроводжувався сутичками

Димові шашки й сутички. Вихідними в Харкові не минулося без заворушень. Всі вони пов'язані з проведенням у місті акцій на підтримку Євромайдану та влади.

У масових заходах у Харкові взяли участь 20 тисяч людей. Це підрахунки міліції. Були й заворушення. Одне з них учинилося під стінами Свято-Дмитрівської церкви. На цих кадрах численний натовп молодиків штурмує храм, де відбувається з'їзд євромайданівців.

Микола Голуб, заступник керівника ГУ МВС України у Харківській області:

- Работники милиции, которые несли службу в непосредственной близости от данного  здания, оперативно выдвинулись на место конфликтной ситуации. В результате их оперативных действий было задержано 18 человек, которые принимали непосредственное участие в конфликте. 

В неділю ж євромайданівці зібралися в центрі Харкова. Поряд відбувався численний провладний мітинґ. Без конфліктів не минулося.

Чоловіка, який кинув у натовп димову шашку, затримали. Юрба вимагала, щоб він показав обличчя. Та бешкетника вивів Беркут. Ще кільком розбишакам вдалося втекти.

Дмитро Литвиненко, постраждалий:

- Побачив, як людина уронила величезний ніж. Отаких от розмірів. На газон. До нього підійшов міліціонер. Міліціонер допоміг йому підняти ніж і положити в кишеню. Людина з ножем почала бігти по Пушкінській в тому напрямку. Я почав її переслідувати. Коли я її переслідував, на мене накинулось близько 3 людей і побили.

Микола Голуб, заступник керівника ГУ МВС України у Харківській області:

- В отношении той информации, которая была выставлена в сети интернет, о том, что якобы работники милиции, принимавшие участие в охране общественного порядка во время проведения этих мероприятий, должным образом не отреагировали на те нарушения общественного порядка, которые там происходили, в настоящее время эта информация зарегистрирована в журнале единого учета Киевского райотдела милиции. А также по данному факту проводится служебная проверка.