Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 грудня 2013, 23:40 Суспільство
Активісти пікетували Межигір'я
Активісти пікетували Межигір'я

Наймасовіший пікет на підступах до резиденції Президента. Кілька тисяч людей приїхали автопробігом у село Нові Петрівці на Київщині, де на протестувальників вже чекали кілька кордонів міліції.

Парковання на столичному масиві Оболонь. Це одне з місць гуртування автомітинґувальників. Тут усім охочим пропонують безкоштовне таксі до Межигір'я. 

- Ми ж їдем на прогулку, хороший день. Люди, які не мають автомобілів, які хочуть приєднатись до тих людей, які мають лишні місця в своїх авто, взяти їх з собою.

- Троє людей, підійдіть до мене. Хто хоче їхати, підійдіть. Троє. Один, два. Ви одна? Одна людина. Ми можемо двох взяти.  

- Я хочу потрапити в екіпаж до дівчат молодих, які не палять цигарок, не пьють спиртного, не лаяться матом.

Зрештою колона рушає. Втім, уже на в'їзді в Нові Петрівці, звідки до резиденції Президента кілька кілометрів, її зустрічає кордон міліції. Автомобілісти розштовхують правоохоронців. Далі рушає з сотня машин. Та за два кілометри - ще одна стіна, вже з автобусів і бійців внтурішніх військ зі щитами.

- На даній ділянці заборонено провденення будь-яких зібрань, мирних акцій.

Проривати цей кордон люди наміру не мають. Адже свою акцію називають попереджувальною. Перед загородами міліції лише виставили загони самооборони майдану. Мітинґ у Нових Петрівцях тривав кілька годин. За всю історію пікетувань Межигір'я ця акція була наймасовіша.