Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 грудня 2013, 23:08 Суспільство
Автомайдан провідав Віктора Пшонку
Автомайдан провідав Віктора Пшонку

Активісти Євромайдану влаштували автопробіг до маєтку генерального прокурора Віктора Пшонки. Головна вимога пікетувальників - об'єктивне розслідування провадження про побиття журналістки Тетяни Чорновіл.

З півсотні машин на столичній Європейській площі. Водії дають лад своєму транспорту: чіпляють прапори, розклеюють наліпки. Олексій  - фермер із Кіровограда - в автопротестах бере участь не вперше. Задля цієї акції відтермінував своє лікування.

Олексій Цокалов, учасник автопробігу:

- Я повинен зараз десь там в Моршині лікувати нирки, чи там хребет свій, бо я на тракторі скакаю. Готуємось проїхатися до якогось чиновника нашого вельмишановного, який сидить десь за парканом з камерами відеоспостереження, і ми йому передамо вітання.

Організатори автопробігу до останнього тримали інтригу й не розголошували, до кого саме вирушають. Переконують: все буде в межах закону.

Дмитро Булатов, активіст Автомайдану:

- Мы умеем делать акции законно, но при этом так, что они поднимают очень сильно температуру нашим верховным правителям.

Коли всі учасники зібралися - колона рушає. Останньої миті водії дізналися, куди їдуть. У село Гореничі, до будинку генпрокурора Віктора Пшонки. Та без раптових перепон у дорозі не минулося. На повороті до помешкання високопосадовця рух перегородив Камаз. Шофера з ключами біля вантажівки не було. Пікетувальників це не зупинило.

Багатотонка таки зрушує з місця, і колона поїхала далі. На заклики мітинґувальників власник маєтку не з'явився. Тож люди вирішили залишити йому нагадування про свій візит. На воротах, на паркані, на асфальті.

- Каждому отак о будем таке робити за Тетяну. Урок за Тетяну.

Увесь цей час правоохоронці мовчки споглядали за дійством. А місцевим такі акції протесту не до вподоби.

- Не нада тут шум устраювать, можно заїхати зі сторони свіжого повітря, то єсть зі сторони річки і пойми, і там собі шуміть, оддихайте і розвлікайтесь. Справедливість необхідно доказувать в якихось определьоних місцях, но не під заборами.

Мітинґарі ж перед від'їздом повідомили - це не останній їхній візит.