Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 грудня 2013, 00:45 Суспільство
У Львові не платять реабілітаційному центру для дітей з ДЦП
У Львові не платять реабілітаційному центру для дітей з ДЦП

Два місяці без зарплатні й без надії її отримати. У Львові розпочали м'який страйк працівники реабілітаційного центру Джерело, в якому навчається 140 дітей. Вихователі просто не мають на що жити, тож змушені частково припинити роботу в закладі. Причина вже традиційна - скарбниця блокує рахунки.

Дитячий церебральний параліч - найпоширеніший діагноз у цих дітлахів. Щоденні уроки в реабілітаційному центрі допомагають їм здобути навички й соціалізуватися. Без професійної допомоги їхній розвиток під загрозою.

Вихователька пані Руслана два місяці не одержувала платні. Жінка сама виховує трьох дітей - їй нічим їх годувати. У схожій ситуації ще 70 працівників центру.

Руслана Василькевич, вихователька Львівського міського реабілітаційного центру Джерело:

- Джерело - то є стиль життя. Це не є робота. Але якщо так абстрагуватися від того всього, то звичайно що за щось жити треба. Тому що за добре слово і за милосердну посмішку ніхто нам ні хіба в магазині не дасть.

У відчаї працівники Джерела вдалися до крайнього заходу - пішли пікетувати скарбницю з вимогою розблокувати рахунки.

Мирослав Ніколаєв, керівник:

- Проблема в тому, що ми є за класифікаторами фінансовими - ми є одержувачі бюджетних коштів. Для нас це означає - якщо до 31 грудня ми не отримаємо тих заборгованих грошей, то ці гроші списуються, обнуляються.

До скарбниці людей не впустили. З журналістами ніхто не побажав спілкуватися. Представники трудового колективу змогли лише телефоном поговорити з рядовим чиновником фінустанови.

- Ну, відповідь надамо згідно законодавчого терміну.

- Тобто на протязі місяці, так? А сам результат, гроші коли будуть?

- Я за то, гроші, не знаю.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Із львівського казначейства до протестувальників так ніхто й не вийшов. Працівники Джерела передали керівництву фінустанови письмові звернення і пообіцяли приходити сюди щодня.