Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 грудня 2013, 12:36 Суспільство
Північна Корея повернулася обличчям до розваг
Північна Корея повернулася обличчям до розваг

Розваги - під наглядом. У КНДР популяризують активне дозвілля. Там запрацювали іподром та кілька парків атракціонів. До кінця року, пообіцяла влада, побудують власний лижний курорт.

Парад з численних урядників, конструкторів, архітекторів, будівельників і простих громадян. Церемонія відкриття першого в КНДР іподрому та школи верхової їзди, як і годиться в цій країні, відбулася урочисто. Аби похизуватися новеньким об'єктом, запросили до Пхеньяна й міжнародних дипломатів. Окрім манежу, де можна осідлати скакунів, тут обладнали кілька тренажерних зал, тренінґ-центрів, ветеринарний шпиталь і навіть науково-дослідний інститут, що селекціонує коней.

Куак Заєйонг, менеджер клубу:

- Щодня в клубі до 3-х сотень відвідувачів. Ми задоволені.

Кожному з охочих повправлятися верхи надають кваліфікованого тренера. Повсякчас до клубу приводять гурти дітлахів, які з радістю випробовують себе. Хоча є чимало й дорослих їздців-аматорів, які вперше сідають на коней. До слова, тварини в закладі, так само, як і працівники, перш ніж потрапити в клуб, пройшли ретельний відбір і тестування.

- Завдяки Кім Чен Инові, нашому лідеру, я вперше сів на коня. Вчуся, дуже подобається їзда.

Саме очільник КНДР ініціював створення закладів, які мають зміцнити дух народу. Розважальна царина в ізольованій від світу країні - не надто розвинута. Кім Чен Ин, нагадаю, здобував знання у Швейцарії. Ймовірно тому, коли прийшов до влади, й узявся дбати про дозвілля місцевого люду та популяризувати західні цінності.

Подейкують, сам лідер нації полюбляє їздити на лижах. Знову ж таки - після тривалого перебування поблизу швейцарських Альп. Аби мати на території країни власні пагорби, не шкодуючи ані сил, ані коштів - Кім Чен Ин будує лижний курорт у КНДР. Додають снаги Пхеньяну, мабуть, ще й прийдешні Олімпійські ігри 2018-го року. Відбуватимуться вони в Південній Кореї, в гірському окрузі Пхьончхані.

Чо Йонг-Чол, архітектор:

- Згідно з наказом нашого вождя на цьому місці невдовзі постане курорт світового класу. Ми зможемо зустрічати олімпійців, а ще - тут відпочиватимуть наші співвітчизники. Вже цієї зими завершимо роботи.

На території "Масік Пасс" - так зветься нова зона - окрім 11-ти гірськолижних трас, обладнають линвову дорогу з підіймачами, поля для гольфу, тенісні корти, розкішні готелі й навіть майданчик для ґвинтокрилів. Допомагають будувати швейцарські компанії. Коштує проект майже 7 мільйонів доларів.  

Тим же, кому не до вподоби зимовий спорт, північнокорейський лідер пропонує інші види активного відпочинку. Одразу по інавґурації, 2011-го, він розпочав посилено забудовувати Пхеньян розважальними центрами. Натепер їх у столиці - 5. В усіх містяни можуть знайти розваги до смаку - численні аква-парки, дельфінарії, арени для ковзанярського й роликового спорту та корти для міні-гольфу. Щоправда, коштів на відвідини таких ТРЦ, як поза камерою зізнаються жителі столиці, людям часто бракує. Надто дорогі квитки.