Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 грудня 2013, 21:59 Суспільство
У Черкасах запрацював сайт комунальних проблем
У Черкасах запрацював сайт комунальних проблем

Он-лайн контроль комунальних проблем міста є в Черкасах. Карту з позначками аварійних дерев, стихійних сміттєзвалищ, відкритих люків та ям відтепер можна знайти в Інтернеті. Активісти форуму запрошують долучитися до наповнення сайту всіх охочих.

- Ось такі у нас тут люки.

Тетяна не перший місяць бореться за те, щоб у її мікрорайоні позакривали люки. Дівчина потерпає, щоб не сталося трагедії, втім реакції від чиновників, каже, жодної.

Тетяна Жейда, мешканка м. Черкас:

- У нас дуже безліч цих відкритих люків, ми скаржились в різні інстанції, але відповіді поки що ми не бачимо, був один люк, його закрили, але безліч залишились.

Тож із подругами виписали всі адреси, де є незакриті люки. Інформацію розмістили на міському форумі. Нещодавно дописувачі цього ресурсу запустили проект "Карта проблемних місць Черкас".

Вадим Мишаков, мешканець м. Черкас:

- За допомогою цієї карти мешканці бачать небезпечні місця, де треба особливо звертати увагу на те, де бути обережним, а по-друге, це для комунальників, вони краще бачать загальну картину і бачать адреси.

Аварійні дерева, стихійні сміттєзвалища, зламані світлофори та навіть ями на дорогах. Одним кліком комп'ютерної мишки відтепер можна попередити людей про небезпеку.

- Ось відсутня решітка зливової каналізації.

Чиновники кажуть - проблем у місті немало, а така народна ініціатива допоможе оперативніше на них реагувати.

Олександр Давиденко, керівник управління Черкаського міськвиконкому:

- Це дійсно велика підказка і допомога в нашій роботі, хотів би зустрітись із тими людьми і поспілкуватись, колосальна робота реально робиться управлінням інспектування, ми її готові надавати і ділитися.

За тиждень роботи он-лайн дозору форумці ще не встигли пересвідчитися в його ефективності. Втім, сподіваються, що їхня спільна робота допоможе зробити місто ліпшим.