Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 листопада 2013, 02:10 Суспільство
У Києві пенсіонер загинув у протистоянні забудовникам
У Києві пенсіонер загинув у протистоянні забудовникам

Ціною власного життя проти зведення багатоповерхівки! Вже кілька років мешканці Святошинського району на вулиці Булгакова борються проти забудови єдиної галявини, що є поряд. Черговий конфлікт виник і сьогодні приблизно о п'ятій ранку. Знесення паркана закінчилося смертю пенсіонера.

Павло Прядко, кореспондент:

- Сутичка між мешканцями цієї багатоповерхівки та забудовниками сталася ще до сходу сонця. Одним із супротивників нової висотки на цій галявині був і шістдесятирічний Павло.

Пенсіонер разом з сусідами вибіг на вулицю, коли побачив, що перед вікнами встановлюють металевого паркана.

- Він дуже давно отстаював, це вже не первічний такий случай був. Дуже довго іде война за цю землю.

Два з половиною роки мешканці будинку на вулиці Булгакова борються проти зведення  двадцятичотириповерхівки. Кажуть: це єдиний вільний клаптик землі, що залишився поряд.

Людмила, сусідка загиблого:

- Мы обратились в райадминистрацию Святошинского района, где они, спасибо им большое, приостановили действие контрольной карты до выяснения все обстоятельств получения документации на строительство.

Попри те, територію під багатоповерхівку почали огороджувати. Мешканці у відповідь взялися валити паркан.

- Там началась потасовка, и потом наши прибежали и кричат, что плохо. Но мы не поняли, что это Паша. А потом мы его ответили, а потом мы вызвали скорую.

Чоловікові стало зле. Вже за кілька хвилин він помер. Не витримало серце.

Галина, дружина загиблого:

- Було у нього по кардіології, він інвалід по кардіології, і от вийшов піддержувать народ.

Племінниця загиблого ледь стримує сльози й зізнається: дядько мріяв про справедливість.

Наталя, племінниця загиблого:

- Мне очень жаль, что такие варварские захваты земли приводят к таким последствиям. За которые, к сожалению, никто никогда не ответит. Как и не ответят на вопрос, где простым людям искать справедливость!

Вже за кілька годин після вранішньої сутички чоловіка ховають.

- Вона щиро хотіла захистити нас всіх! Тому ми повинні бути ініціативними, згуртованними і знати - за нас загинула людина. Я не думаю, що ви будете заперечувати, що наш майбутній сквер ми назвемо їм'ям цієї людини!

Постраждав у сутичці ще один мешканець. Його з переламом щелепи ушпиталили. Міліціянти ж трагічну історію коментують небагатослівно.

Тетяна Малишева, помічник керівника Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Відомості про дану подію були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією за статтею 296 - хуліганство. Відкрито кримінальне провадження. Проводиться досудове слідство.

Сусіди ж загиблого запевнили: тепер стоятимуть на своєму до останнього й не віддадуть галявини під будівництво.