Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 листопада 2013, 22:39 Суспільство
У Борисполі через кількох боржників не опалюють багатоповерхівку
У Борисполі через кількох боржників не опалюють багатоповерхівку

Із жахом чекають похолодання мешканці багатоповерхівки в Борисполі. Батареї у квартирах досі не гріють. І все через кількох боржників. Увімкнути ж опалення обіцяють лише після того, як вони розрахуються за тепло. Мешканці, що платять вчасно, обурюються - чому вони мерзнуть через чужі проблеми.

Обігрівачі, газова плита та духовка - так гріють свої квартири мешканці багатоповерхівки в Борисполі. Хоча, приміром, у цій оселі користуватися блакитним паливом смертельно небезпечно.

- У меня есть акт, и копия есть в ЖЭКе, что мне нельзя пользоваться газом. Мне сверху кто-то из жильцов перекрыл вытяжку. Я пишу заявления, никакого результата. А я пользуюсь, как же я не буду пользоваться газом.

У кімнатах - сирість, на стінах - грибок.

- К стене невозможно было прислониться, все мокрое, а так, если бы было отопление, там труба проходит, оно бы хоть как-то обогревалось и такого ужаса не было бы просто.

Для мешканців цього будинку опалювальний сезон досі не розпочався. І чи стартує взагалі  - невідомо. А все тому, що частина мешканців роками не платить за цю послугу. Тому тепловики вирішили не вмикати батарей в усіх квартирах. Мешканці, котры не мають боргів, обурюються - ЖЕКк жодним чином не боровся з неплатниками, а тепер мерзнуть усі.

Людмила, мешканка м.Борисполя:

- Во-первых, к ним не были приняты меры, можно было отсудить в крайнем случае имущетсво, потому что там небедные люди живут, имеют и технику - отключайте, отрезайте трубы, не ссылайтесь на то, что это приватная собсвтенность и нельзя зайти в квартиру, на все есть постановления суда.

Світлана, мешканка м.Борисполя:

- Наш ЖЕК, він просто-напросто бездіє, він не займається тими боржнитками ні влітку, коли ми звертаємось в ЖЕК, нам починають розповідати про чиїсь борги, мені не потрібні чиїсь борги, мені потрібно тепло для своїх дітей, я свої останні гроші плачу в ЖЕК.

Цю багатоповерхівку обслуговує військовий ЖЕКк, що підпорядковується підприємству Укрвійськбуд. Вони й мають боротися з боржниками.

Володимир Кривко, керівник військового ЖЕКу:

- Ми ж не думали, що люди будуть відказуватись, люди, з людьми проводились бесіди, претензії їм виставлялися, люди говорили - ми заплатимо. А тепер, коли включати тепло, люди відмовляються платити. Боржників 31 людина, общий борг там 200 тисяч, за тепло - 99.

Втім, у Бориспільских тепломережах називають у кілька разыв більшу суму.

Володимир Палінка, директор КП Бориспільтепломережі:

- Люди по цьому будинку платять за опалення в військовий ЖЕК, військовий ЖЕК згідно договору перераховує кошти нам. Так от нам військовий ЖЕК заборгував 212 тисяч.

Попри те, в ЖЕКу сподіваються, що комунальники поступляться й обігріватимуть наборг. Про це проситимуть і мешканці, котры справно платять. Адже мерзнути через чужі борги вони не повинні.