Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 жовтня 2013, 23:42 Суспільство
У Луганську на вулиці замерзла жінка з героїчним минулим
У Луганську на вулиці замерзла жінка з героїчним минулим

Перша жертва похолодання - на Луганщині: загинула п'ятдесятидворічна безпритульна. Жінка мала почесне минуле: за часів СРСР була офіцером КДБ і служила в Афганістані, до 2006 року працювала в міліції. А безхатницею стала, коли згорів її будинок.

Кілька останніх років майора міліції у відставці Ірину Бичик від морозів рятували ось ці труби. Тут вона мешкала. Та цьогоріч вони й досі холодні, бо опалювати в Луганську ще не розпочали. Тож тепла разом із подругою безпритульна чекала біля смітника. Тут жінки обладнали ліжка з картону й ганчіря, змайстрували стола для харчування. Проте останнього похолодання і постійних дощів Ірина не витримала. Певного ранку вона просто не прокинулась.

Лариса Юр'єва, безхатниця:

- Она вообще не шевелилась. Трое суток в таком холоде. Перемерзла и все, она просто замерзла. Постоянно мокрая была.

Ірина Готман дбає про безхатченків кілька останніх років. Каже - жінку знала добре. У неї незвична доля - працювала в КДБ, воювала в Афганістані, після демобілізації пішла в міліцію. Потім - на пенсію. Згодом у жінки згорів будинок. Не склалися стосунки і в родині. Тож опинилася на вулиці.

Жінка розповідає - Ірина з нетерпінням чекала, коли в місті будуть нічліжки. Їх обіцяли на 1 жовтня. Проте відкрили лише сьогодні. Одразу після того, як замерзла екс-міліціянтка.

Ірина Готман, керівник громадського центру з обліку безпритульних:

- Рано начались холода. Трубы не топились. Она просто замерзла и все. Ночлежку не успели открыть. В связи с этим случаем открыли ночлежку. Дикий случай - человек замерз на улице.

Міські чиновники кажуть: що притулки зафункціонували одразу після смерті безхатниці - просто збіг.

Олена Козлова, директор Луганського центру реінтеграції безпритульних:

- Открытие связано с тем, что похолодало, снег, дождь, понижение температуры. Это стало толчком.

Синоптики ж прогнозують, що ця ніч у Луганську буде найхолоднішою за останній час. Стовпчики термометрів опустяться нижче нуля.