Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 вересня 2013, 00:35 Суспільство
Виставка зброї та засобів безпеки у Києві
Виставка зброї та засобів безпеки у Києві

Надсучасні бойові автомати, камери спостереження та новинки для швидкої допомоги. У Києві стартувала ювілейна виставка зброї й засобів безпеки.

Феєричний початок! Правоохоронці демонструють, як роботом та спеціальним гідродинамічним руйнівником знешкоджують вибухівку.  Напруження зростає… Небезпека знешкоджена. 

Сергій Лекар, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Мені надзвичайно приємно, що сьогодні на цьому заході представлені велика кількість українських підприємств, які досягли високого рівня в науково-технічному прогресі, технологічному і мають прекрасні зразки сучасних виробів.

Спецодяг, автомати, робо-комплекси, ножі… Свої винаходи презентують більше ста підприємств з багатьох країн світу. Олександр чекав на експозицію рік. Зізнається: він шанувальник зброї та якісного військового одягу. 

- Обувь отличная, можно три года носить не снимая. Специальная, используется в Афганистане солдатами НАТО.

А ось увагу знімальної групи Свідка привертає мультимедійний тир. Кілька десятків спеціалізованих карт на непробивний плазмі.

Сергій, винахідник:

- Полезен он тем, что вы ведете стрельбу, приближенную к реальности. Это наша украинская разработка.

Кілька хвилин тренування, й ось результат. 

- Сейчас очень даже неплохо!

А такий гелікоптер для камери корисний не лише у стеженні. Його активно використовують на знімальних майданчиках.

- Это гексокоптер, летательный аппарат, предназначений для подъема камеры, для того, чтобы можно было снять вид сверху. Этот аппарат при ветре 15-20 метров еще справиться сможет, а при урагане уже сдует.

І чи не найголовніша новинка виставки. Швидка допомога, що має спеціальну тривожну кнопку. Державна служба охорони презентує цей винахід уперше. Впровадити його вирішили через останні напади на медпрацівників. Така система вже працює в Донецьку. До кінця року 153 машини з навігацією з'являться в Запоріжжі.

Олександр Крилач, перший заступник керівника департаменту ДСО України:

- В разі потреби або водій швидкої допомоги нажимає кнопку тривожного виклику міліції, або ж є переносний трекер, він є у бригади, його дія 250- 500 метрів. Він ефективний і з точки зору техніки - дуже простий. Там, де нема наших теріторіальних груп реагування, там будуть реагувати територіальні підрозділи міліції. 

Правоохоронці впевнені: завдяки такій новації зможуть запобігти трагедіям. Міліціянти зможуть дістатися медичної бригади за кілька хвилин.