Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2013, 12:49 Суспільство
Змагання охоронців у Криму
Змагання охоронців у Криму

У Криму стартував 4-й чемпіонат світу з багатоборства серед охоронців. Цьогоріч до Ялти на турнір прибули професійні бодігарди з 14-ти країн світу. Змагатимуться учасники в командних і особистих заліках.

Упродовж чотирьох днів професійні охоронці демонструватимуть своє вміння в різних вправах: надання першої медичної допомоги клієнтові та його евакуація, рукопашний бій, подолання смуги перешкод автомобілем, захист під час супроводження VIPів. 

Звідки загрожуватиме небезпека - бодігардам невідомо. Нападники - серед натовпу глядачів і журналістів.

- Очень грамотно отражено нападение палкой. Падает, угроза оружием, контроль, эвакуация охраняемого лица в автомобиль. Быстро, качественно, слаженно.

Все сталося миттєво. Поряд з кремезними чоловіками діють тендітні жінки. Цьогоріч вперше на турнір приїхала команда представниць слабкої статі з Києва. 

- Сейчас посмотрим, кто победит в этой схватке, террорист мужского пола или хрупкая женщина "Титана". Вот нападает с ножом на женщину. Какая сволочь, хотел ее убить, не получилось!

Вікторія Зайчук, охоронниця:

Как вы считаете, женщины могут быть на равных в профессии?

- Конечно! Почему, нет! Тут не в зависимости - мужчина, женщина, в зависимости от человека, насколько у него развита реакция, как он себя ведет, насколько он внимателен и т.д.

Теперішні змагання в Україні - 17-і і вже четверті - у статусі світового чемпіонату. Щороку учасників більшає. Нині вперше в Ялту приїхали бодігарди з Ізраїлю, від України - кілька команд.

Владислав Красавін, заступник керівника департаменту ДСО при МВС України:

- В этом году мы представляем 2 команды, даже три, можно сказать, потому что девочки наши, это тоже наша команда основная.

Задля набуття досвіду Болгарія привезла на турнір студентів коледжу охорони.

Красимир Цветанов, секретар Болгарської бодігард-федерації:

- Это очень полезно, очень хорошо для наших молодых людей. Потому что они встретятся сейчас с профессионалами.

А рівнятися дійсно є на кого. Олег Запривода з команди "Титан", Донецьк - 17 років у професії, неодноразовий чемпіон і призер міжнародних чемпіонатів. 

Олег Запривода, охоронець:

- Профессия телохранителя - она, конечно, многогранна. Наверное, важно - это культура, воспитание, интеллект человека и, конечно, однозначно, физическая подготовка. Потому что, имея эти ключевые факторы, можно развивать все остальное.

Василь Вакуленко, Голова суддівської колегії:

- Сюда цвет приехал мировой телохранителей, это асы, виртуозы, лучше нету. 

Переможців та призерів змагань визначать 24 вересня.