Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 вересня 2013, 22:04 Суспільство
Спільний проект телеканалу НТН та МВС України
Спільний проект телеканалу НТН та МВС України

Допоможіть знайти! Саме так називається новий спільний проект телеканалу НТН та міністерства внутрішніх справ України. Днями на наших офіційних сторінках у соціальних мережах з'явилася інформація про зниклих людей. Тепер кожен користувач може зарадити в пошуках. Досить лише зробити репост.

Історія двох подружок, які зникли наприкінці серпня, неабияк збентежила киян. Тоді 15-річна Дарина разом із 17-річною Олександрою не повернулися додому після святкування дня народження. Дівчат знайшли за тиждень - живими й неушкодженими. 

- Наразі дівчата передані батькам.

Тоді активний пошук розпочала сестра однієї зі школярок. На своїх сторінках у мережі вона розмістила повідомлення про зниклих. Подіяло! Репост за репостом, і інформація потоком потекла до розгублених родичів. Небайдужі сповіщали, де востаннє бачили подружок. Відтепер на офіційних сторінках НТН та програми Свідок у Фейсбуці і ВКонтакті зарадити може кожен з користувачів. Телеканал спільно з Міністерством внутрішніх справ України започаткував соціальний проект "Допоможіть знайти".

Олександр Мельничук, генеральний директор телеканалу НТН:

- Социальные сети являются идеальным средством информирования, и наверное для телеканала слишком мало использовать их для рассказа о самом себе и программах, которые мы показываем, потому что, если мы можем больше, то мы должны это делать. Возможность поиска людей, вот таким способом, о которых мы рассказываем в программе "Свидетель", расширить как раз позволят социальные сети.

Правоохоронці ж запевняють: дедалі частіше саме завдяки інформації в соціальних мережах вдається вийти на слід зниклих і дізнатися їхнє місцеперебування.

Сергій Бурлаков, керівник управління МВС України:

- Інтернет має дуже добрий зворотній звязок. І необхідний при пошуку людей. Зрозуміло, що телеканал НТН має відповідну популярність і ті групи, що є в мережі, нараховують більше сорока тисяч користувачів. Ми розуміємо, що така кількість людей може допомогти нам у пошуку людей.

Усю потрібну інформацію про тих, кого шукають, ви дізнаєтеся в мережі, приєднавшись до офіційних сторінок каналу. А простий репост допоможе людям знайти їхніх зниклих знайомих і родичів.