Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2013, 12:30 Суспільство
Під Києвом відбулися змагання з історичного бою
Під Києвом відбулися змагання з історичного бою

Оці споруди побудовано без цвяхів, так, як робили це в Київській Русі багато сторіч тому. Реконструкцію епохи середньовіччя доповнюють люди, убрані у відповідний одяг. Та найцікавіше - попереду. Мірятимуться силами більше 40 команд.

Володимир Янченко, президент парку Київська Русь:

- Это, можно сказать, традиционный вид спорта древней Руси и, стало быть, Украины. Когда люди, вооруженные до зубов, в железных доспехах, тысячи лет назад сходились друг с другом. Первое - для тренировок, а второе - для защиты своей страны.

Всеволод Чебанюк, учасник змагань:

- Бой в полную силу. Мы не жалеем друг друга. Оружие, кромки вскруглены, поэтому боятся отрубить друг другу не стоит.

Як і в кожному справжньому бою, не буває без травм.

Олександр Сергеєв, учасник змагань:

- Разрубленные руки, там гематомы на все тело. У меня два плеча после ударов топорами черные были. Зажали вдвоем и долго лупили.

Усі учасники історичних боїв до сутичок ретельно готуються.

Олексій Лялюшко, член оргкомітету міжнародного чемпіонату Зов героїв:

- У некоторых либо з двух, трех тренировок в неделю. Некоторые посвящают этому и больше времени. В принципе так же проводим время в залах, так же ходим в тренажерные залы, так же ходим на плаванье.

Силу потрібно мати богатирську, адже битися доводиться в латах, середня вага яких - 35 кілограмів.

Олександр Сергеєв, учасник змагань:

- 30 килограм железа и прочего добра. Под конец дня снимаешь доспехи, ложишся и умираешь. А потом еще нужно на второй день как-то вставать.

Світлана Федик, кореспондентка:

- Обладунки надзвичайно важкі. В них не те, що рухатися, навіть дихати важко.

Не бояться труднощів і не відстають від чоловіків оці дівчата. Вони сміливо одягають лати й беруть участь у жіночих турнірах.

Наталія Бондаренко, учасниця змагань:

- Насамперед це самооборона. Не дай Боже щось, за себе можна постояти. Це адреналін. Цього передати просто не можна. Це те, що подобається.

Незважаючи на запеклу боротьбу й бажання кожного перемогти, атмосфера чемпіонату доброзичлива. Адже захоплення в усіх лицарів - спільне. Воно зближує охочих до реконструкції та об'єднує їх в одну велику сім'ю.