Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2013, 01:08 Суспільство
Зоозахистники вимагають закриття сайту догхантерів
Зоозахистники вимагають закриття сайту догхантерів

Вже понад півроку захисники тварин вимагають від правоохоронців закрити сайт догхантерів. На ньому дописувачі діляться досвідом убивств безпритульних собак і викладають фотозвіти жахіть. Роботу інтернет-ресурсу правоохоронці начебто вивчають ще з березня, втім, він працює й донині.

Під будівелю МВС кількадесят захисників собак із плакатами. На деяких з них - знімки вбитих тварин. Усе це справа рук мисливців на псів - переконані мітингувальники. Люди ще в березні звернулися до правоохоронців з вимогою закрити інтернет-ресурс, що пропагує знищення чотирилапих.

Яна Ренк, мешканка м. Києва:

- Требование было закрыть сайт, разобраться, кто есть пользователями сайта, все это вычислить и наказать виновных. Сайт живодеров представляет собой площадку, где собираются, моим мнением, не совсем нормальные люди, объединенные общей жестокостью.

Минуло півроку - та портал досі працює.

- 7 марта мы подали заявление, пришло несколько отписок, что "іде розслідування досудове".

Тим часом собак жорстоко вбивають. Це аматорське відео зняли мешканці спального району Львова. Серпневого ранку вони прокинулися від страшного виття псів. Вони конали у страшних муках.

Ольга Андрійчук, свідок:

- Собаки так верещали, так, якби їх переїхала машина. Одна собака билася головою, аж розбила собі голову, а другу так перекрутило, і то на очах у всіх.

Чотирилапих отруїли ізоніазидом - протитуберкульозним препаратом.

А це Одеська область. Місто Південне. Тут за тиждень занапастили шістдесятьох собак. Пси билися об стіни та огорожі, задихалися й конали перед очима в дітей. В обох випадках люди написали заяви до міліції. Втім, убивць тварин не знайшли. Хоча, як твердять мітингувальники, знайти їх не складно. Усі вони тут - на сайті мисливців на собак, діляться способами знищення чотирилапих, викладають рецепти приготування отрути, навіть розповідають, де і які медичні препарати купують. І викладають знімки дохлих псів. Обурені захисники тварин усі свої скарги передали до МВС.

Сергій Бурлаков, керівник управління МВС України:

- Заяв багато, ми будемо працювати над всіма ними, є низка питань, що стосується невідповідного реагування, і тут ми будемо проводити перевірки і буде жорстке реагування, якщо там хтось не приймав заяви. Що стосується закриття сайту, у нас функціонує управління боротьби з кіберзлочинністю, яке цим питанням буде займатися.

Якщо змін не буде, тоді, кажуть активісти, вони приходитимуть під будівлю МВС знову і знову.