Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 вересня 2013, 12:03 Суспільство
На Одещині на очах у дітей жорстоко труять собак
На Одещині на очах у дітей жорстоко труять собак

60 собак за тиждень. У місті Південному, на Одещині, невідомі вкрай жорстоко знищили більшу частину дворових тварин. Їх, на думку ветеринарів, потруїли людськими протитуберкульозними ліками. Препарати спричинили страшні симптоми: нещасні пси бігали до нестями, билися об стіни та огорожі, задихалися й конали перед очима в дітей.

Першого пса, що корчився у старшенних муках, у місті побачили ще тиждень тому. Відтоді жертв більшало. Пік отруєнь припав на вихідні дні.

Ірина Маципані, заступник Громади захисту тварин:

- Одновременно на телефоны поступали сигналы со всех практически микрорайонов города, что там в агонии животное бьется, там бьется. 5 животных мы спасли. Одно, к сожалению, погибло - отек головного мозга начался. Смерть, конечно, страшная, жуткая.

Ветеринари кажуть, найімовірніше тварин отруїли протитуберкульозними препаратами. Симптоми в усіх уражених однакові: надмірна активність, втрата координації та судоми. Після цього - смерть.

Юлія, свідок:

- В таких страшных мучениях она билась об стены с разбега. Ее носило просто по всей территории. Она в решетки врезалась, она билась об стены, об бордюры.

Першими страждання чотирилапих побачили діти. Вони збиралися коло своїх улюбленців і намагалися їм допомогти.

- Не подходи к ней, она уже умирает.

Марина, свідок:

- Подхожу к собаке. А она начинает убегать. Быстро начинает бегать по кругу. Потом на последнем круге она врезается в бойлерную. И у нее начинается судорога.

Захисники тварин кажуть: за тиждень отруєно дві третини дворових псів міста.

Людмила, свідок:

- Собаки очень добрые. Здесь, на детской площадке, с ними играли. И 1 числа дети, которые идут в школу, они идут, и возле ылежат трупы животных. Это страшно. Это правда очень страшно.

Людмила Сухоткіна, голова громади захисту тварин м. Південного:

- Практически все животные у нас были стерилизованы и привиты. Потравили сейчас около 60 особей. Были случаи отравления и домашних животных. Сколько их сейчас осталось, подсчитать проблематично, потому как они напуганы вусмерть. 

Натомість у мерії зазначають: кількість загиблих тварин значно перебільшують.

Людмила Паскаль, в.о. голови міста Південного:

- Пока говорить о массовости мы не можем. 4 сообщения, обращения в 102 по поводу того, что 5 собак погибло в гороже Южный. Кроме того, поступило заявление по поводу гибели собак от председателя общества защиты животных.

Чиновники стверджують: у місті існує проблема з безпритульними чотириногими. Та поки депутати вирішували, як саме її владнати, до собак узялися доггантери. Тепер отруйників розшукує міліція.

Олександр Кікмаченко, керівник сектору кадрового забезпечення Південнівського МВ ГУ МВС України в Одеській області:

- Відомості про це занесені до Єдиного реєстру і згідно КПК України порушена кримінальна справа. Там от штрафа до уголовной ответственности, до тюрьмы.

Проте поки жодного підозрюваного у справі про отруєння немає. Тож зранку міські двірники перевіряють, чи не розкидані вулицями за ніч чергові порції отрути. А батьки з остахом ведуть дітей до шкіл. Адже малі знов можуть побачити, як у муках конають їхні улюбленці.

Арина, свідок:

- Люди плохие. Можно было их просто пожалеть. Ну и что, что они кусаются. А люди плохие. Потому что убивают их.