Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 серпня 2013, 09:59 Суспільство
Київська прокуратура масово перевіряє діяльність парковань
Київська прокуратура масово перевіряє діяльність парковань

Скандал навколо автостоянок. Київська прокуратура масово перевіряє діяльність парковань. За підрахунками правоохоронців, власники приховують свої реальні прибутки, й недоплатили податків на 17 мільйонів гривень. Підприємці переконані: у них просто хочуть відібрати бізнес.

Зранку біля столичної генпрокуратури людно. Серед десятків киян пікетує і Світлана.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Пришли отстаивать свои рабочие места, чтобы не позакрывали наши стоянки, чтоб не убрали нас с рабочих мест, каждая метла метет по-своему. Конечно, боимся, чтобы не остаться. У нас дети, внуки, а мне еще до пенсии далеко, мне пенсию надо зарабатывать.

Віталій працює охоронцем на паркованні не один десяток років. Іншої роботи для себе він не уявляє.

Віталій, охоронець:

- Не знаю, що, треба брати жизнь самоубійством кончать. Ну а шо робити? Другого виходу нема. Це - все, що в мене єсть. Я вложив туди душу, все вложив. Я люблю цю роботу.

А все через перевірки київської прокуратури. Там переконані - власники автостоянок приховують реальні прибутки і заборгували до бюджету майже 17 мільйонів гривень. У разі несплати підприємці можуть втратити свій бізнес, і сотні людей поповнять лави безробітних.

Назар Константинов, керівник управління прокуратури м. Києва:

- Договори, укладені щодо влаштування автостоянок на території м. Києва в деяких випадках укладені з порушенням закону. Наприклад, на території стоянки знаходиться 100 машиномісць. Фактично договір укладається на 50 машиномісць, і від 50 машиномісць збору за паркування до бюджету не надходить.

Та власники автостоянок переконані: їх просто намагаються вижити з цього бізнесу. І прокурорські перевірки - лише привід для розірвання договору оренди землі.

Андрій Воробйов, директор автостоянки:

- Хто бачив того фінінспектора на майданчику? Ніхто його не бачив. Його там не було. Тому це -брехня. Факти ці ніхто не встановлював взагалі, тобто фотографується майданчик через паркан і потім кажуть, що вони порушили.

Керівник одного з парковань у Дарницькому районі твердить: його бізнес не прибутковий. Та претензії є й до нього.

Тарас, директор автостоянки:

- Мы просто работаем в минус. Я думал, это будет перспектива, но уже как полгода и все в минус и минус, а теперь вообще хотят все забрать, и тогда смысл этого всего? Говорят, мы используем землю не по назначению, то есть сохраняем какие-то стройматериалы. Как вы видите - это наша подсыпка, которой мы делаем парковочные места.

На чиєму боці правда - має з’ясувати суд.