Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 серпня 2013, 22:33 Суспільство
69-річну Терезу Мікаелян знайшли мертвою. Жінку згубила людська байдужість
69-річну Терезу Мікаелян знайшли мертвою. Жінку згубила людська байдужість

Знайшли 69-річну бабусю Терезу Мікаелян, яку кілька тижнів тому прохав допомогти знайти "Свідок". Але новина ця, на жаль, не є приємною, бо жінка була мертва. Старенька мала проблеми з пам'яттю, нікому й на гадку не спадало, що можна загубитися в маленькому селі.

Пані Тереза зникла на початку серпня у Воронькові, що на Київщині. Жінка, як зазвИчай, пішла прогулятися селом і не повернулася.

Арам Мікаелян, син зниклої:

- Уже поздно вечером папа позвонил и сказал, что мамы еще нет.

За кілька годин рідні та сусіди розпочали пошуки старенької.

- Обчесали, обклеили и Киев, и село.

Дзвінки від людей, які нібито бачили жінку, збили з пантелику рідних. Одні казали, що помітили стареньку в Борисполі, інші - у столиці. Та поки близькі шукали її по всій області, пенсіонерка блукала Вороньковом і просила допомоги в односельців. Та наштовхнулася на байдужість.

Аревік Мікаелян, онука зниклої:

- Они сами нам рассказывали, что она заходила к ним в дом и говорила, что здесь живет, имея ввиду село, ну они думали, что она имеет ввиду в их доме, выгнали ее, думая, что она цыганка, и даже стакана воды не дали.

Арам Мікаелян, син зниклої:

- Ну хотя бы кто-нибудь спросил: то тебе надо, женщина?" Ее даже выгнали со двора.

Останніми бачили бабусю мисливці. Вона сиділа в полі, за шість кілометрів від будинку.

- Они ей деньги предложили, она их не взяла, она просто сидела на траве и сказала: "Свои рядом".

На дванадцятий день пошуків пані Терезу таки знайшли. Мертвою. Чому ж ніхто не допоміг нещасній бабусі, що блукала селом? Яка причина байдужості? Родичів загиблої поведінка людей вразила. А психологи пояснюють таке ставлення невихованістю і страхом.

Тетяна Карпань, психолог:

- Здесь можно говорить о том страхе, который присутствует у этих людей, а он может быть из прошлого опыта. Когда-то где-то помог и остался виноватым. Нет справедливости. А стоит ли мне вмешиваться? Отсюда и возникает это отношение "моя хата с краю".

Що життєве гасло тутешніх українців "моя хата з краю" - зрозуміли й журналісти "Свідка", які намагалися дізнатися, де саме в селі бачили зниклу бабцю. Та люди від камер ховалися, навіть не почувши питання. А на тій вулиці, де просила допомоги старенька, не зарадили й нам.

- Ми зайняті зараз!

- Ви зайняти, так?

- Таак!

- А, тобто картопля коштує життя людини.

Тиждень тому жінку поховали. Син загиблої планує продавати будинок, бо жити тепер у селі родичі бабусі не хочуть.