Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2013, 22:40 Суспільство
Кияни протестують проти забудови Звіринецького урочища
Кияни протестують проти забудови Звіринецького урочища

Замість дерев - новобудова. Мешканці столичного Печерська виступають проти вирубування парку та зведення на його місці багатоповерхівки. Люди впевнені: забудовники нищать природу незаконно, а спорудження є аферою.

Дорослі й діти намагаються захистити Звіринецьке урочище. Ще донедавна на цьому місці росли вікові дерева. Тепер усе обгороджене парканом і вже невдовзі тут має постати двадцятиповерховий будинок. 

Людмила Кузнецова, мешканка м. Києва:

- Ми дуже незадоволені таким порядком і беззаконням, тому що тут вони вночі приїхали і все тут вирубали. Тут сонця нема. Тут як в Америці, небоскреби, небоскреби.

Віталій Черняхівський, громадський активіст:

- Ну не может все состоять из бетона. А как дышать, как жить вообще? Где гулять, в конце концов? Что, не должно быть ни природы, ни птиц, ничего не должно быть, ни деревьев? Потому что кому-то захотелось построить и заработать на этом деньги.

Забудовник - комунальне підприємство Спецжитлофонд. Майбутні оселі нібито для нужденних медпрацівників, адже неподалік лікарня. Втім, місцеві в таку шляхетність влади не вірять.

Людмила Кузнецова, мешканка м. Києва:

- Хочуть будинок якоби для робітників медицини. Це нереально. Нікому не дадуть ніяку квартиру. Тому що вони скажуть - купіть, а у медиків стільки нема грошей.

Віталій Черняхівський, громадський активіст:

- Вот они говорят, что якобы это социальное жилье. Это вранье. Эти квартиры уже продаются в интернете.

Люди б'ють на сполох - якщо забудовники діятимуть так і далі, незабаром у столиці майже не залишиться дерев. Чи має право забудовник зводити багатоповерхівку на території Звіринецького урочища - вже з'ясовує прокуратура.

Юрій Данилюк, прес-секретар прокурора Печерського району м. Києва:

- Прокуратурою Печерського району надано доручення контролюючим органам щодо проведення перевірки даної території. Також, зокрема, спеціалістами державної екологічної інспекції буде проведено перевірку щодо надання дозволів на зрубку даних дерев, а також сплати відновлювальної вартості. Буде перевірятися, чи це законне будівництво, і в разі виявлення будь-яких порушень прокуратура буде відповідно реагувати.

Втім, обурені місцеві мешканці вимагають терміново зупинити зведення, інакше житимуть біля паркану.