Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 липня 2013, 21:19 Суспільство
Заходи безпеки під час святкування у столиці
Заходи безпеки під час святкування у столиці

На вихідні до Києва приїдуть десятки тисяч прочан, аби відсвяткувати 1025 річницю Хрещення Київської Русі та вклонитися святині - хресту святого апостола Андрія Первозванного. Разом з туристами до столиці завітають президенти 4 країн та 9 митрополитів. Тож і заходи безпеки будуть відповідні.

Святкування річниці Хрещення Київської Русі триватиме всі вихідні. Тож гості столиці в очікуванні урочистостей.

Ірина, турист з США:

- Ми з Америки приїхали тут відвідати родину. Ну а це ми приїхали, бо бачите, як раз бо свято є, і хотіли побачити.

Тетяна, турист з Росії:

- Все уже знают, всех уже, здесь все объявляли. Будет очень много здесь народу.  

Ірина, турист з Росії:

- Будут встречать зарубежных гостей, гостей со всей России, со всей Украины.

Окрім прочан, до міста Кия приїдуть перші особи Росії, Молдови, Сербії та очільники церков з усього світу. А це означає - столичні правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі.

Ігор Михалко, керівник відділу ГУ міліції у м. Києві:

- Міліція задіє більше 5 тисяч правоохоронців, а також військовослужбовців ВВ МВС України. Буде підсилена охорона громадського порядку у місцях скупчення віруючих, у місцях скупчення громадян, на зупинках громадського транспорту, у метрополітені.

А от припаркувати машину поблизу кінцевих станцій метро буде проблематично. Бо автобуси з прочанами не заїжджатимуть у місто, а прямуватимуть до станції підземки - Бориспільської, Лісової, Житомирської, Академмістечка, Васильківської. Складно буде потрапити власним автом і до середмістя.

Олександр Зубенко, керівник відділу Департаменту ДАІ:

- В Киеве будет вводится режим временного ограничения движения транспортных средств. Улица Хрещатик будет закрыта для движения транспортных средств в субботу с 10 утра до 22 часов вечера, в воскресенье с 8 часов утра до 22. В субботу будет ограничено движение по улице Трехсвятительская от Европейской площади до Михайловской, также будет ограничено движение по улице Лаврской и по улице Грушевского со стороны Шелковичной до Крепостного переулка. Будет ограничиваться движение по автодороге Киев-Харьков от городской черты Киева до аэропорта города Борисполь.

Однак київські автовласники переконують - до незручностей вже давно звикли.

Олександр, мешканець Києва:

- Да привык уже, я давно работаю водителем. Хорошо знаю улицы Киева, если тягучка, пробка, то альтернативные улицы нахожу. Объезжаю там, дворами.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Я специально остановился не там, а вернулся сюда, потому что понимаю, если перекроют, я обратно не вернусь.

Тож поки президентські кортежі розсікатимуть столицею, краще залишити свої легковики вдома та скористатися підземкою.