Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 липня 2013, 23:04 Суспільство
У Києві пікетують Головне управління міліції
У Києві пікетують Головне управління міліції

Півсотні активістів, що захищають підприємців столичного базару Шлях, пікетували Головне управління Київської міліції. Вони вимагали покарати керівника Святошинського райвідділку, його заступника та правоохоронця, що вдарив громадську активістку.

- Геть ментовський бєспрєдєл…

Під будівлею Головного управління столичної міліції громадські активісти та підприємці висловлюють невдоволення діями святошинських правоохоронців.

- Робити я не хочу, а красти я боюся, поїду я до Києва, в міліцію наймуся.

А розпочався конфлікт 12-го липня. Тоді охоронці ладу взялися розганяти торгівців базару Шлях. Захищати їх приїхали громадські активісти. Одна з них попросила стража порядку розмовляти українською.

Ірина Бондар, постраждала:

- Шановний, ви можете, будь ласка, не кричати і розмовляти державною мовою? Але людина дала такий дивний аргумент: я учілся в совєтской школє.

Після цих слів Андрій Ганисик, саме так звуть правоохоронця, начебто вдарив дівчину по нирках. Принаймні так стверджують торговці.

Маргарита Курганська, свідок:

- Он подошел вот так с той стороны, понимаете, он сообразил, что там стоят наши торгующие картошкой, овощами, и он ее ударил по почкам, понимаете, со всей дури.

Втім, у силовиків інша версія: дівчина нібито підбурювала підприємців до опору міліції і сама наштовхнулась на охоронця ладу.

Валерій Коряк, керівник ГУ міліції м.Києва:

- Активістка стала поміж ним та натовпом спиною до співробітника міліції і почала рухатись в його бік. Аби не зіткнутись з жінкою, правоохоронець виставив вперед долоні, доторкнувшись спиною до них, активістка почала голосно кричати, що її вдарив працівник міліції.

Як усе було насправді, наразі з'ясовують.

Ольга Білик, заступник керівника відділу ГУ міліції м.Києва:

- Щодо співробітника міліції, який нібито вдарив активістку, то наразі за даним фактом у нас проходить службова перевірка, а також в прокуратурі Святошинського району є кримінальне провадження з цього приводу. Наразі він відсторонений від виконання службових обовязків і його безпосередній керівник, начальник Свтошинського райуправління, на час проведення перевірки.

Однак у п'ятницю інцидент з дівчиною став приводом для штурму невдоволеним натовпом Святошинського райуправління міліції. Люди зруйнували паркан, вимагаючи побачити силовика, який вдарив активістку. Та у райвідділок їх не пустили. Вже наступного дня про отримані під час штурму травми заявили дев'ятеро правоохоронців. Активісти у їхні травми не вірять, тож показово принесли кошик з фруктами для хворих міліціянтів.