Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 липня 2013, 10:38 Суспільство
Столичні депутати віддали будинок дитячої творчості та сквер під розважальний комплекс
Столичні депутати віддали будинок дитячої творчості та сквер під розважальний комплекс

Замість будинку культури та скверу у Святошинському районі Києва вже незабаром буде торговельно-розважальний комплекс. Так вирішили столичні депутати. Нині в одному приміщенні розміщені і нічний клуб, і центр дитячої творчості. Поряд - майданчик для малюків.

Вже з десяток років у цій будівлі співіснують нічний клуб і центр дитячої творчості "Святошино". Та наприкінці травня Київрада дозволила розважальному закладу розробити проект реконструкції споруди. Про це батьки школярів, що навчаються в гуртках, дізналися випадково.

Оксана, мама вихованки дитячого ансамблю "Соколята":

- Є рішення Київради, яке дало дозвіл акціонерному товариству на розробку проекту реконструкції, що це буде за реконструкція, нам не відомо. Крім того, є дозвіл на побудову торгово-розважального центру, на цій невеличкій території вмістити торгово-розважальний центр, не зруйнувавши це, є доволі складно.

Тож батьки побоюються, що всі дитячі гуртки просто викинуть з приміщення.

Валентина Володимирівна, голова батьківського комітету ансамблю "Соколята":

- Когда мы почитали, что там паркинг, торговые центры, мы, конечно, взбудоражились, вплоть до того, что мы подымем весь район.

Оксана, мама вихованки дитячого ансамблю "Соколята":

- Якщо закриють цей заклад, закриють центр культури "Святошино", ми не знаєм, де будуть далі проходити репетиції чи взагалі будуть дальше існувати ці творці колективи, і що буде з нашими дітьми.

Втім, в управлінні культури Святошинського району запевняють - рішення Київради ажніяк не стосується частини приміщення, що належить будинку творчості.

Ірина Трусова, керівник управління Святошинської райдержадміністрації м. Києва:

- Вони сказали, що їх цікавить територія до проспекту Перемоги, вони будуть добудовуватись, то дійсно їх територія, вони приватизували, давно це питання було вирішене. Добудовувати вони можуть, нема питань, жоден колектив, який працює в центрі культури "Святошин", ніколи на вулицю не піде.

А ось чому депутати Київради віддали під забудову сквер навколо дитячого центру - районні чиновники не розуміють. Тому обіцяють домагатися, щоб цю частину рішення скасували.

Ірина Трусова, керівник управління Святошинської райдержадміністрації м. Києва:

- Для мене теж це рішення було несподіванкою, тому що воно не узгоджувалося з районами, про нього нічого не знали, та найближча сесія Київради, яка вдібудеться, будуть внесені зміни, позиція району однозначна, тут будуть діти, тут буде нормальна реконструкція центру культури.

Втім, громадські активісти не вірять, що районні чиновники зможуть вплинути на рішення Київради. Тому мають намір скасувати ухвалу депутатів про будівництво торговельно-розважального комплексу за допомоги суду.