Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 травня 2013, 20:55 Суспільство
Ветеран ВВВ з Євпаторії мешкає в нелюдських умовах
Ветеран ВВВ з Євпаторії мешкає в нелюдських умовах

В Євпаторії в напівзруйнованій комірчині животіє 85-річна ветеран Великої Вітчизняної війни. Вже з десять років Ольга Миколаївна Реброва мешкає в нелюдських умовах: без електрики, опалення, води й газу. В її оселі немає навіть вікон, меблів і посуду. А неподалік стоять двоповерхові котеджі. Їхнім мешканцям байдуже, як живе старенька.

Ця історія набула розголосу після 9 травня. Школярки прийшли до Ольги Миколаївни привітати з Днем Перемоги. Побачене шокувало дівчат: сліпа самотня жінка, єдиними друзями якої стали собаки, живе в нелюдських умовах. Діти про моторошне видовище розповіли батькам.

Олена, волонтерка:

- Дочь, когда пришла и показала мне фотографии, и от увиденного я просто пришла в шок, что человек живет один в захламленном дворе, в полусарае вообще без всяких удобств. Когда мы пришли, мы ужаснулись, в каких условиях она живет. Запах, во-первых, мусор, там даже не кровать, там камни стоят, доски сбиты.

Обурені побаченим жінки виклали фотографії і розповідь про животіння бабусі в інтернеті. Городяни одразу почали телефонувати і пропонувати допомогу: грішми, речами, їжею. Коли люди звернулися до міської ради - там повідомили, про проблеми ветерана знають.

Анжеліка Федоренко, керівник управління Євпаторійської міської ради:

- Наша социальная служба предлагали ей социальное обслуживание совершенно бесплатно с последующим оформление в дом - интернат, поскольку близких родственников, по крайней мере детей, у нее нет, и она имеет полное право быть на полном государственном обеспечении, но она отказалась.

Крім того, пенсіонерці двічі пропонували нове житло, але вона також відмовилася. Старенька не хоче їхати з будинку.

Ольга Реброва, мешканка м. Євпаторії:

- Бог сказал "Люби свое гнездо". Я здесь родилась, поэтому я очень люблю этот двор. Я привыкла здесь. Осталось мне мало жить, и я побегу куда-то привыкать? Не надо мне, здесь лучше в сто раз.

Ольга Миколаївна сподівається, що допоможуть поновити її будинок. Та міська влада вважає, що свою місію виконала - не бажає старенька їхати зі свого кутка, хай живе в руїнах! Після оприлюднення цієї історії у ЗМІ до жінки прийшли з прокуратури і вжахнулися.

Кирило Вавренюк, прокурор м. Євпаторії:

- Инвалид войны остался без опеки и проживает в сарае. Такой пожилой человек спит вместе с собаками и кошками и укрывается тряпками с мусорки. В ближайшее время все необходимые условия для гражданки будут созданы, а в дальнейшем мы разберемся, почему органы местной власти допустили такое состояние этой женщины.

А поки правоохоронці й міські урядники міркують, волонтери закликають усіх небайдужих допомогти Ользі Ребровій.

Олена, волонтерка:

- Может, кто-то из спонсоров появится, может, что-то капитальное ей сделать, привести этот сарай в порядок.