Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2013, 23:58 Суспільство
На Івано-Франківщині вимагають ремонту шляхів
На Івано-Франківщині вимагають ремонту шляхів

Півторакілометрова черга з автомобілів утворилася поблизу Заболотова на Івано-Франківщині. Мешканці селища та навколишніх населенних пунктів перекрили рух єдиною центральною вулицею. Вона водночас є  ділянкою траси, яка сполучає Прикарпаття з Буковиною. Люди вимагають, щоб  негайно відремонтували дорогу.

Центральна вулиця Заболотова нагадує швидше танковий полігон, ніж автомобільну дорогу. Тут скрізь велетенські баюри, якими повільно, наче міряючи глибину, сунуться рейсові автобуси, вантажівки та легковики.

Олександр, мешканець с. Хлібичина:

- Це вже не перший рік - податки, кошти на всьо виділяються, а дороги не ремонтують. Це проводять типу ямкових робіт. Привозять такий здоровий гравій, одну машину розтягують на декілька кілометрів.

Люди твердять: якраз напередодні акції протесту влада розпорядилася знову засипати гравієм найглибші ями. Проте місцевих це не зупинило.

- Дорогу давай! Дорогу! Хліба не треба, давай дорогу!

Людей обурює й те, що шлях уже ремонтували.

Анатолій, мешканець селища Заболотова:

- Три роки тому назад вони зробили дорогу капітально, но стічні не доклали асфальту на декілька мільйонів. Куда мільйони пішли?

Водії в заторі обурюються. Адже ця траса єдина, що сполучає Івано-Франківську й Чернівецьку області. За день тут проїздять сотні вантажівок. Зокрема і з-за кордону.

Леонід, водій з Молдови:

- Дороги очень плохие, я стою, опаздываю на выгрузку в Германию. Они правильно делают, люди, правильно делают, но мы страдаем, вот в чем дело. Начальство не страдает. Мы страдаем, водители и люди.

З 10-ї ранку жодної машини протестувальники не пропустили. Вимагають від місцевої влади - відремонтувати цю дорогу і збудувати об'їзну. Селище на кілька тисяч мешканців задихається від руху габаритного транспорту. Та урядники не надто поспішали до мітинґувальників. Прибули чиновники тільки за три години.

Степан Максим'юк, заступник голови Снятинської райдержадміністрації:

- Є спеціальні машини, і маєм це осушити, це перше протягом цього тижня.  П'ятого паска, до цього часу йде підготовка матеріалів, йде капітальна робота по цій дорозі. Ця робота починається вже з завтрашнього дня і ніяких бріхонь не буде.

Крім того, твердо обіцяють урядники, Облавтодор зробить каналізацію під дорогою, а об'їзну почнуть прокладати вже цьогоріч. Люди розійшлися, утім запевняють: якщо влада не дотримає слова - перекриють трасу знову.