Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 березня 2013, 13:13 Суспільство
В Червонограді на сходах знайшли новонародженого
В Червонограді на сходах знайшли новонародженого

І щойно народжене немовля знайшли на сходах мешканці багатоповерхівки в Червонограді, на Львівщині. На щастя, дитина була жива. Поки міліція шукає матір, про дівчинку дбають медики.

- Ну, дивіться яка вона. Ну розкішна дитина. Ну, просто розкішна. правда? Ти ж красуня? Ти в нас звєзда екрана. 

Тепер Мартуся в безпеці, вона зігріта й сита, а ще кілька днів тому її життя було під загрозою. Новонароджену дівчинку підкинули в перший під'їзд оцього будинку. На сходах її випадково знайшла пані Ольга.

Ольга Лулак, мешканка м. Червонограда:

- Так, головка була обернута сюда. Одіялом той кінець був накритий дитину. Всьо. Більше я нічого не знаю. Я дитину забрала до хати. Міліція забрала в мене. Скора була, повезла її ( а воно плакало чи рухалось?) Рухалось. В хаті плакало.

Скільки немовля пролежало на сходах - не відомо. Та малій пощастило, вона не захворіла. У червоноградській лікарні ознак переохолодження не виявили. Перед тим як доправити знайду до Львова їй колективно обрали ім'я.

Галина Замійська, медсестра Червоноградської міської лікарні:

- Дівчинку назвали Мартою - це напевно в честь восьмого березня. А це, що вона Шевченко - це вона була знайдена на вулиці Шевченка і певно відносно того, що ще й шевченківські дні. Ми дали ім'я їй - Шевченко Марта Тарасівна. 

Батьків Мартусі тепер взялися шукати правоохоронці. Передусім - матір.

Оксана Козачок, помічник керівника Червоноградського МВ міліції:

- Працівниками червоноградського міськвідділу міліції проводяться заходи по встановленню жінки, яка могла нещодавно народити дитину. А саме відпрацьовуються медичні заклади. В разі встановлення даної особи її буде притягнуто до кримінальної відповідальності. 

Коли й де з'явилося на світ немовля - медики сказати не можуть: ще не готові результати досліджень. Кажуть лише, що дівчинка доношена. Пуповиння було перев'язане звичайною червоною ниткою. Тож, пологи могли бути вдома. А з огляду на стан здоров'я - з ускладненнями.

Леся Бонецька, неонатолог Львівської обласної лікарні:

- Стан дитини є зараз стабільний. Вона дихає кімнатним повітрям. Тобто вона має понижені дихальні розлади, але вона не потребує додаткового призначення кисню. Сприймає той об'єм їжі, який їй призначено. Смокче самостійно.

Щойно Мартуся зміцніє - її переведуть до будинку дитини. Якщо до того часу не спам'ятається мати.