Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 березня 2013, 11:09 Суспільство
В Стрию жінка побачила на зрізі дерева образ Божої матері
В Стрию жінка побачила на зрізі дерева образ Божої матері

Малюнок на зрізі дерева порушив спокійне життя у Стриї, що на Львівщині. Місцева мешканка розгледіла на кругляку образ Божої матері, і це спричинило такий ажіотаж серед вірян, що для охорони громадського ладу довелося задіяти міліцію. А даївці змушені були реорганізувати дорожній рух у місті.

Ярослава Василів, виявила образ на дереві: 

- Я кажу Оля ну тут же божа матір. Вона каже Слава не говори нікому бо хтось тебе визнає божевільною. Прийшла додому говорю своїм дітьом. Тоже вона мені каже. Позвонила кумі - вона каже - не говори нікому бо тебе в психушу заберуть.

Попри небезпеку, пані Ярослава розповіла про свою знахідку кільком жінкам. Наступного дня до Образа прийшли тисячі вірян. Тепер сюди приїздять з усієї Західної України.

Хлопець говорить:

- Один одному. Так само я в маршрутці їхав спитався що сталося. Ому тут стільки багато людей. Сказали що так і так що звилася цей.

бабуся в хустині:

- З п'ятнична приїхала, зі села. Приїхала. П'ятнадцять кілометрів.

Дерево стоїть у центральному парку міста. Біля нього люди тупцюють і вдень і вночі. Прикластися до зображення не так просто. Прочан тут - як у громадському транспорті в час пік. Щоб люди не нищили сусідніх дерев, плутаючи їх зі святим, місцеві природоохоронці почепили оголошення - не торкатися. А щоб віряни, в релігійному екстазі, не завдали шкоди одне Одному, в парку цілодобово чергує міліція.

ППСник:

- Масові заходи, охорона громадського порядку. Поки скупчення людей буде до того часу будем стояти.

Раптовий ажіотаж ледь не паралізував дорожнього руху в місті. Тому неподалік дерева, теж цілодобово, регулюють даївці. Очікуючи ще більшого напливу вірян вихідними, інспектори вжили заходів.

Андрій Баранишин, в.о. керівника Стрийського Відділу ДАІ у Львівській області:

- Тимчасові знаки виставляються вже і на вихідні дні ми плануємо організувати цей круговий рух з метою уникнення масових скупчень транспортних засобів і заторів на даній ділянці дороги.

Здивоване й місцеве духівництво. Настоятель храму, що неподалік дерева, каже: раніше не помічав такої побожності серед місцевого населення.

Михайло Ільницький, настоятель храму:

- Буквально за одну добу все мінилося до невпізнання. Це таке знаєте - як лавина. Мене більше, для мене це є більшими дивом аніж то що я навіть бачу на дереві. 

Водночас вище духівництво створило комісію з вивчення паранормального явища. Саме священики мають винести вердикт: на зрізі - святиня чи оптична ілюзія.