Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 березня 2013, 11:53 Суспільство
У столичних парках невдовзі з'являться камери відеоспостереження
У столичних парках невдовзі з'являться камери відеоспостереження

Усміхніться, вас знімають! У п'яти столичних парках невдовзі з'являться камери відеоспостереження. Жодного втручання в особисте життя - кажуть чиновники. Ініціатива - щоб боротися з вандалами.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Парк Кіото, на столичному Лісовому масиві. Найдовша - майже кілометрова алея в Україні - оаза японської культури. А також улюблене місце хуліганів. Приміром, торік тут висадили майже 4 сотні сакур. З десяток дерев сезон не закінчили. Рослини не загинули, їх просто вкрали.

Приклад непоодинокий. Влітку на цьому штучному озерці хазяйнували бузувіри. Щоночі нищили тутешню фауну.

Микола Фредюк, перший заступник генерального директора Київзеленбуду:

- Почали черепах тих ловить, кидати якісь речі, карасів ловить, тому що зранку бачили все перевернуте - рослини в спеціальних кадках стояли.

Не шанують зелених насаджень спритники і в інших парках та скверах. Просто шматують квіткові композиції. Торік таке коїли з трояндами.

- Десятки на клумбах їх повидьоргували просто.

Покладемо край вандалізму - сказали в Київзеленбуді! Й вирішили встановити камери відео спостереження. Поки тільки у п'яти зонах: у тому таки парку "Кіото", "Нивки", на "Співочому полі", в бульварній частині вулиці Маршала Тимошенка й сквері на Маяковського. Всі ці оази до весняно-літнього сезону реконструюють. Тож оберігати буде що.

- Це буде відомо всім будуть таблички що ведеться відеоспостереження.

Спостерігатимуть за парковим майном і зеленими насадженннями охоронці комунальних підприємств, а також керівники Київзеленбуду особисто, в режимі онлайн.

Микола Фредюк, перший заступник генерального директора Київзеленбуду:

- Буде відеореєстратор якій записує цілодобово, і навіть в ночі там є інфрачервона підсвітка.

До того ж кадри зможуть використовувати й міліціянти. Приміром, в січні цього року у Росії розкрили зухвалий напад, саме завдяки відео з камери у сквері. Перші реєстратори встановлять до дня Києва на Лісовому масиві. В усіх інших зелених зонах - тільки 2014-го.