Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 лютого 2013, 23:31 Суспільство
Будні патрульної служби
Будні патрульної служби

У них немає ні вихідних, ні свят. Навпаки, коли всі відпочивають, вони працюють у посиленому режимі. Сьогодні професійне свято співробітників патрульної служби МВС України.

- Шикуйсь, струнко! По місцях несення служби.

Броварські патрульні роз'їжджаються на маршрути. На годиннику 12-та дня, тож правоохоронці рушили й до місцевої школи -  вистежити учнів, що прогулюють уроки. Зустрічаємо двох підлітків. Переконують - ідуть на змагання з волейболу.

- Щас підемо до директора, хай він нам підтвердить, що він вас відпустив. Фамілія, ім'я, отчество.

Й справді, хлопці не збрехали. Учителі підтвердили їхні слова. Далі рушаємо на місцевий автовокзал. Там патрульні нагадують курцям про заборону палити у громадських місцях.

- Я вам дєлаю зауваження, щоб не курили на вокзалі. Все, до побачення.

Після цього прямуємо далеко від центру - у спальний район міста. На одному з подвір'їв правоохоронці зауважили чоловіка з пакетом у руках.

- Заборонених речей немає?

- Немає. Колющего, рєжущего нєту.

- А ну руки в сторони.

Знайшли шматки алюмінію. Де взяв - чоловік пояснити не зміг. Тож веземо його до відділку, де до справи береться слідчий. Патрульні переконують: роботи вистачає. Чи не найбільше викликів вночі. Бо саме темної пори скоюють левову частину злочинів. Та бувають і кумедні випадки.

Дмитро Баркалов, заступник командира взводу патрульної служби Броварського МВ:

- Черговий прийняв виклик, що літають тарілки. Ця людина не пояснила, тільки дала свою адресу. Виїхавши на місто події, знайшовши цього власника, запитали, що у вас трапилось, де сварка. Каже, ні, це не сварка, ви мені не потрібні. Мені потрібна інша служба. Тут літають тарілки НЛО.