Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2013, 00:08 Суспільство
Водії протестують проти жахливого стану шляхів під Укравтодором
Водії протестують проти жахливого стану шляхів під Укравтодором

Понівечені бампери, шини та інші деталі автівок під стінами Укравтодору. Обурені кияни принесли уламки своїх машин до державного агентства з вимогою відремонтувати занедбані шляхи.

- Я ненавижу Укравтодор!

Під таким гаслом близько сотні розлючених водіїв улаштували акцію під стінами Укравтодору.

- Бездіяльність чиновників, відповідальних за стан доріг, призводить до вкрай небезпечної  ситуації на дорогах. Ганебна практика здирництва з людей грошей на утримання доріг, які зрештою розкрадаються - повинна закінчитися!

Центральні двері державного агентства протестувальники заблокували уламками машин, понівечених на занедбаних шляхах.

- На дорогах України дуже гарні дороги, шикарні.

Ось чоловік прийшов з шиною від свого легковика. Каже: цієї зими кілька разів влетів до величезних ям. 

- З ним так тепліше, зараз я обігріваюся, більше користі від цього колеса немає.

Активісти вимагали від керівництва Автодору розпочати ремонт шляхів та оприлюднити графіки виконання робіт. Проте до пікетувальників ніхто не вийшов.

Андрій Черников, організатор акції:

- Кожен автомобіліст, який потряпляє у яму, спочатку згадує чиюсь маму, потім Укравтодор, а потім покращення. Всі ми як платники податків хочемо нормального використання наших грошей, ми вже оплатили цю послугу. Ми заплатили стільки, скільки нам сказали уряд, парламент. Добре, тепер скажіть або де гроші, або де дороги.

За підрахунками Міністерства інфраструктури, натепер вкриті ямами більше 17 відсотків українських доріг. А в держфінспекції зазначили: за останні два роки в Укравтодорі розікрали 225 мільйонів гривень, призначених на ремонт шляхового покриття. Активісти ж заявляють: у разі невиконання вимог писатимуть звернення до суду й погрожують покарати недбалих чиновників.