Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 лютого 2013, 22:54 Суспільство
Працівники хлібзаводу на Дніпропетровщині протестують проти рейдерських дій
Працівники хлібзаводу на Дніпропетровщині протестують проти рейдерських дій

На Дніпропетровщині скандал на підприємстві. Вже кілька місяців працівники Новомосковського хлібзаводу номер 11 - на пороховій діжці. Попри заборгованість із зарплатні, незаконні звільнення, залякування та побиття засновниками люди не знітилися й вимагають справедливості.

Проблеми на підприємстві виникли вже доволі давно. Низку засновників разом із деякими працівниками свого часу викрили в маніпуляціях із зерном аграрного фонду. За даними правоохоронців, підозрювані обікрали тоді державу на 11 із половиною мільйонів гривень. За цим фактом досі триває слідство, та ця кримінальна історія не стала на хлібзаводі останньою. Дмитро Васильєв виконує обов'язки його директора трохи більше за півроку. Та наприкінці січня чоловік дізнався. що його, всупереч закону, звільнено.

Дмитро Васильєв, в.о. директора хлібзаводу:

- Это были действия мужа собственницы предприятия Миронова Олега Анатольевича. Незаконно, без каких-либо заявлений, просто был составлен липовый приказ об его назначении генеральным директором. И мне просто поставлено в известность о том, что я здесь не работаю, хотя находился на больничном.

Весь колектив - майже три сотні людей - підписав звернення до суду, і керівника поновили на посаді. Та згодом деяких працівників змусили про це пошкодувати.

Дмитро Васильєв, в.о. директора хлібзаводу:

- В ночь с 28 на 29 декабря 2012 года вот человек, который хочет быть здесь директором, Миронов Олег Анатольевич, устроил незаконные действия. Он приехал сюда с коллективом шести человек, во главе его, с битами, ножами. Здесь устроил разбойное нападение на сотрудников.

Про факт нападу постраждалі написали заяви до міліції. Деяким довелося звільнитися - через залякування. У скандальний період людям припинили виплачувати зарплатню. Вже після повернення директора вдалося виправити ситуацію та заспокоїти людей.

Андрій Дверняк, працівник хлібзаводу:

- На сегодняшний день обстановка улучшилась, нам выдали заработную плату, мы довольны, значит, и поэтому мы хотим работать, нам больше ничего не надо.

Ганна Cимоненко, працівниця хлібзаводу:

- Ми сподіваємось, що все буде добре, і ми віримо в наше начальство.

Нині люди сподіваються, що час залякувань і негараздів уже позаду. Трудовий колектив вимагає, щоб розкрадання їхнього підприємства припинили правоохоронці. Відповідні звернення надіслали до прокуратури та міліції.