Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 січня 2013, 00:46 Суспільство
У Стаханові досі не розслідували причини вибуху
У Стаханові досі не розслідували причини вибуху

У місті Стаханові досі не з'ясували, що спричинило вибух у житловому будинку тритижневої давнини. Нагадаю, рвонуло в 5-ти поверхівці:  22-є мешканців втратили оселі, п'ятеро - потрапили на лікарняні ліжка. Газівники категорично спростовують версію про газ. Слідство ж припускає, що господар приніс із шахти додому вибухівку. Натомість, люди звинувачують комунальників: торік вони позбавили населення центрального опалення, і тепер багато містян змушені грітися, як заманеться.

Євген Соломін, кореспондент:

- Практично одразу після вибуху в цьому будинку тут з'явився ось цей паркан. І заходити в середину можна лише експертам та криміналістам. Вцілілих же мешканців туди не пускають через загрозу обвалу.

Пані Валентина сьогодні вийшла трохи поприбирати. Каже, сніг протанув - тепер видно всі наслідки нещодавнього вибуху - рештки скла, рам, ганчір'я та іншого непотребу. Жінка з жахом згадує той вечір.

Валентина Володимирова, постраждала:

- Бах! Бахнуло и все! Онемела и ничего не могу сказать. А там сыну кричу: что там? А там на улице крики, все бегут.

Ольга Васильєва зізнається, що й досі страшно. Бо в місті нема централізованого опалення. Оселі торік від'єднали від котелень і кожен, хто міг, поставив окремого казана, інші господарі гріються, як можуть. Через це, каже жінка, почувається наче на пороховій діжці. І де бабахне наступного разу - ніхто не знає.

Ольга Васильєва, стаханівчанка:

- Страшно. А почему страшно? Непонятно отчого взрыв был. Как вы ответите мне на этот вопрос?

Валентина Володимирова, постраждала:

- Как топили - деньги платили, а отопления не было. Если б топили, как при Союзе было.

Стаханівський мер каже, що особисто він не боїться газових котлів - у нього вдома найпростіший, і витримує нинішні холоди. Водночас без опалення нині до 3-х тисяч містян. Централізовано їх огрівати годі, бо всі котельні зачинили, а працівників звільнили.

Юрій Борисов, Стаханівський міський голова:

- Отключение - это вынужденная мера. С 2002 года в городе хаотчино отключались дома, школы. С чего жить комунальникам - да не с чего. Люди, которые перешли на индивидуальное отопление, давайте им скажем: откажитесь от этого. 90% скажут - нет, мы хорошо себя чувствуем с индивидуальным отоплением.

Прокуратура ще не завершила розслідування справи. Нині чекають висновків останніх експертиз. Версій розглядають чимало. Починаючи від вибухівки в одній із квартир та бажанняя помсти і до витікання побутового газу.

Елла Хоменко, старший прокурор прокуратури м. Стаханова:

- Всі версії, вони відпрацьовуються, але найпершою є та, що стався вибух газу. Через це й чекаємо результатів експертиз, які скажуть, чому це сталося і від чого.

Тим часом аварійний під'їзд визнали непридатним для життя. Його знесуть, а мешканців розселять у недобудовах. Та тільки коли - ніхто не знає.