Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 січня 2013, 22:15 Суспільство
Масове побачення у Південній Кореї
Масове побачення у Південній Кореї

Масове сліпе побачення для самотніх людей влаштували в Південній Кореї. Зробили це, аби кожен міг найти собі пару на свята та був щасливий. А ще для того, щоб підштовхнути молодих людей до весіль, адже останнім часом у Кореї шлюби укладають у дедалі старшому віці.

Попри холоднечу надворі, масовий флеш-моб для кохання, саме так назвали дійство самі учасники, влаштували в одному з найнаселеніших районів Сеула. На тамтешній майдан у фінансовому центрі міста зійшлося до 3-х тисяч люду різної статі, аби знайти свою половинку. Зовні натовп скидався на гурти прочан. Озброєні мобільними телефонами, одягнені в найкраще - з макіяжем дівчата, зі квітами - хлопці, озиралися навколо, виглядаючи амура. Допомагали зробити дійство романтичнішим численні продавці букетів і солодощів. Організатори кажуть: ідея такого масового побачення спала на думку, коли дізналися, скільки молодих людей у соцмережах скаржаться на самотність.

Ю Тай Хаюнг, організатор масового побачення:

- Я моніторив соцмережі і створив там спільноту, де відвідувачі залишали повідомлення. Що ближче було Різдво, то більшало скарг на самотність. Тому ми й  організували флеш-моб.

І автори не схибили.

Кім Джі Хун, учасник дійства:

- Я з приятелем приїхав сюди просто подивитися. Проте, вподобав оцю красуню й закохався. Схоже, вона теж. Ми щасливі.

Та не всім учасникам заходу так поталанило.

Канґ Сонг І, учасниця дійства:

- До мене причепився не надто молодий чоловік. Я йому відмовила.

Лі Чжон-Кі, учасник дійства:

- У мене давно не було стосунків. Проте я так і не обрав собі пари. Можливо, тому, що чоловіків тут більше. 

Погоджуються з цим твердженням і організатори. За їхніми підрахунками, не лише під час дійства, а й загалом у Південній Кореї парубків удвічі більше, ніж незаміжніх дівчат. Люди часто залишаються самотніми аж до старості. Утім, за оптимістичними прогнозами, тенденція невдовзі зміниться. Адже лише за один день масового побачення в Сеулі сформувалися до півсотні пар закоханих, які на свята не почуватимуться сиротливими.