Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 грудня 2012, 22:17 Суспільство
Вінницькі діти мистецтвом захищають дерева
Вінницькі діти мистецтвом захищають дерева

Замість живої зеленої красуні - зимовий букет, новорічне пано або штучне дерево, створені з підручних матеріалів. У Вінниці стартувала акція "Збережи ялинку". У такий спосіб учні місцевих шкіл намагаються привернути увагу суспільства до проблеми масштабного вирубування хвойних дерев у новорічно-різдвяний період.

Іванні 10 років. Цьогоріч в її оселі знову стоятиме не жива, а штучна ялинка. Дівчинка впевнена: святковий настрій залежить від прикрас довкола. Тож інтер'єр оселі доповнила новорічною композицією, створеною власноруч. Для цього озброїлася кількома метрами паперу, ниток і зеленою фарбою.

Іванна Крикус, школярка:

- Я зробила ялинку з жатої бумаги - паперу, і прикраси новорічні сама робила. Я вважаю, що ялинки потрібні нашому місту, щоб очищати повітря. І я вважаю, що не потрібно їх зрізати, аби в хаті стояла жива ялинка.

Прагнення Іванни всіляко підтримують батьки. Втім, кажуть, головна цінність такого сімейного креативу -  збережені дерева. У новорічний період їх тисячами вивозять на базари. Тож на захист ялинок і сосен стали діти. Замість живих пропонують штучні. Також змайстрували різдв'яні композиції без жодної зеленої гілочки - снігову бабу з пластикового посуду, глицю з вермішелі, прикраси з пір'я та соломи.

Валентина Балицька, заступник вінницького міського голови:

- Ви знаєте, надзвичайно багато виробів викликають захоплення. І взагалі, така виставка - це дійсно феєрія, феєрія людського і дитячого таланту. Іграшки, панно, прекрасні сувеніри, але основний акцент робився саме на штучні ялинки, які можуть прикрасити будь-яку оселю без шкоди для довкілля.

Найкращі роботи, виготовлені малечею, візьмуть участь у новорічно-різдв'яній виставці в міській раді.