Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 грудня 2012, 19:30 Суспільство
Різдвяний велосипед виготовили у Німеччині
Різдвяний велосипед виготовили у Німеччині

В Німеччині Санта Клаус приїде до дітей не на оленячому запрязі, а на звичному для європейців транспорті - велосипеді, щоправда, традиції трохи збережуть.

Оцей Санта-Клаус із німецького міста Шторкова, що на околиці Бранденбурга, на Різдво мчатиме до дітлахів і розвозитиме подарунки не традиційними оленями, а велосипедом. Та не звичайним - триметровим завдовжки й таким саме заввишки. Винахід обладнано ілюмінацією.

Діді Сентф, Санта-Клаус:

- На ньому прикріплено до 2-х тисяч ліхтариків і автомобільного акумулятора. Ось і все, що потрібно для руху. А ще варто тепло вдягатися, коли сідаєш за кермо. 

Як і рогаті помічники, цей ровер може тягти санки бороданя на чималу відстань,  розганяється до 10-ти кілометрів за годину. Розробили ж велосипеда місцеві дизайнери - мізкували над ним кілька років. А склали після цьогорічного Єврочемпіонату.

Том Еберлін, помічник Санти:

- Кермувати ним просто. Тут дві педалі - газу й гальм. Мчить він легко, навіть за негоди.

Ріду вже називають одним із найоригінальніших новорічних засобів пересування. Власник двоколісного велетня каже: якщо за свята його транспорт не зламається, створюватиме різдвяні велосипеди й далі. Дизайнер уже має у своїй колекції з сотню різноманітних роверів, зокрема й раритетних, і тих, що увійшли до книги рекордів Гіннеса за дивакуваті розміри й  форми.