Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 грудня 2012, 00:11 Суспільство
Турнір охоронців у столиці
Турнір охоронців у столиці

Стрілянина в середмісті столиці. Вибухи, розбиті вікна автівок і захоплення злочинців - справжні баталії розгорнулися на Троїцькому майдані, що біля НСК Олімпійського. Так у Києві відзначили відкриття восьмого турніру Міжнародної ліги професійних охоронців.

Протидія нападу, стрілянина та екстремальне кермування автівкою. Професійний охоронець має впоратися з будь-яким завданням. Сьогодні Василь вдягнений, як справжній козак, і часто усміхається. Проте каже: на роботі він зовсім інший.

Василь, охоронець:

- В первую очередь ответственным, отдаваться полностью работе, быть, естественно, честным, соблюдать порядок и дисциплину!

А ось Олег в охоронних структурах вже 17 років. Зізнається: сили в м'язах недостатньо, аби стати справжнім бодігардом.

Олег Запривода, охоронець:

- Вы знаете, профессионализм у нас начинается после того, как человек начинает думать! И это было всегда, логика, оперативное мышление, розыскные какие-то мероприятия в плане поиска и прогнозирования угрозы.

У столиці зібралося 12 команд професійних бодігардів з усього світу. Протягом кількох днів їхню майстерність перевірятимуть на різних етапах турніру.

Олександр Федюнин, суддя:

- Это передвижение на машинах в кортеже, это различные водные соревнования, которые я не могу сказать. Нам нужна реакция каждой команды.

Їй 22, і вона охоронниця. Кароліна приїхала з Болгарії. Участі в турнірі не бере. Цього разу просто глядачка.

Кароліна, охоронниця:

- Я практикую боевые искусства - 10 год. Я не думаю, что я сильная. Мужчины сильные физически, а у женщин есть такая - интуиция!

Проте дівчина каже: відтиснутися та підтягнутися може легко.

- Это я могу сорок, а это шесть!

Вона завжди напоготові й ладна захищатися. Зізнається: без зброї на вулицю намагається не виходити.

- Обычно- да, но только нож, нет - пистолета нет!

Кароліна впевнена, змагання - важливий етап у професійній діяльності охоронця. Адже завдання тут надзвичайно схожі на реальну і щоденну роботу бодігарда.