Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 грудня 2012, 23:24 Суспільство
У Києві проводять операцію "Увага. Спецсигнал"
У Києві проводять операцію "Увага. Спецсигнал"

Увага - спецсигнал! Українські водії дедалі частіше порушують правила і демонструють невихованість: відмовляються пропускати машини швидкої або пожежний транспорт, що поспішає на виклик! Нині правоохоронці спільно з рятувальними службами ловлять дорожніх нахаб.

Аби врятувати чиєсь життя або оселю, рятувальним службам потрібно вчасно дістатися місця пригоди. Головною перешкодою на шляху до постраждалих часто стають водії. 

Іван Малюга, співробітник ГТУ МНС у Київській області:

- Не реагують, ні на маячки, ні на звуковий сигнал! Хвилина, секунда рішає багато чого.

Нагадати водіям про правила дорожнього руху мають під час операції "Увага. Спецсигнал".

Олександр Ткаченко, керівник управління ДАІ Київської області:

- Ми нагадуємо водіям, що в правилах дорожнього руху зазначено, що якщо увімкнений цей сигнал, водій повинен уступити дорогу, або повинен зупинитися та пропустити транспортний засіб.

У перші хвилини спецоперації на шляху пожежної багатотонки трапляються ввічливі водії. Навіть на завантаженій дорозі кермувальники дотримуються правил руху та звільняють смугу. Та щастило недовго. Водієві цього позашляховика чомусь і на думку не спадає поступитися!

- Свободное место. Есть место свободно. Снова свободное место.

На попереджувальні сигнали не реагує! Даівці зупиняють машину! Та водій упевнений: пожежний транспорт був за два кілометри від нього, а тому нічого не порушив.

- З правої сторони автомобілі остановились! У Вас була достатня відстань, щоб уйти вправо та пропустити автомобіль.

Чоловік нервується й не розуміє, чому мав поступатися. 

- Оця машина їхала за два кілометри від мене, у Вас є фотофіксація? Показуйте! Раді Бога! Яка хата в нього горить? Ви в мене час забираєте дорогоцінний!

Олександр Ткаченко, керівник управління ДАІ Київської області:

- Є водії, які не звертають уваги на такі транспортні засоби! На сьогоднішній день передбачена адміністративна відповідальність. Це від 510 до 680 гривень!

Проте навряд чи штраф вартує людського життя.