Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 листопада 2012, 22:05 Суспільство
За вини будівельників діти на Луганщині вчаться в кошмарних умовах
За вини будівельників діти на Луганщині вчаться в кошмарних умовах

На Луганщині в місті Брянці на ремонт закрили одну з найбільших шкіл міста. Все для того, аби на виграний грант утеплити стіни та поміняти вікна. Майже п'ятсот учнів на цей час перевели до сусіднього навчального закладу. Утім, і там умови не ліпші - споруда в аварійному стані. Будівельники обіцяли зробити все, щоб повернути дітей в оновлену  школу швидко, проте вже місяць нічого не роблять.

Євген Соломін, кореспондент:

- Ремонт у цій школі мав завершитися ще 1 листопада і сюди мали повернутися діти, проте промайнула перша декада місяця, а пересуватися цими коридорами вкрай небезпечно.

Сашко, Олена та Валерія у свій розбитий клас англійської мови приходять частенько. Кажуть, живуть неподалік і тягне на рідне місце. Скаржаться на нову школу. Кажуть - там жахливі умови.

Аліна, учениця СШ №1 м. Брянки:

- У нас классы очень плохие. Одна лампочка на класс. Шкаф очень рзваленый. Все бояться возле него ходить, чтоб не упал. Туалетов там вообще нету.

Бідкаються й батьки. Кажуть, сусідню школу, куди перевели учнів, визнали аварійною ще рік тому, через що й зачинили, тепер знов відкрили.

Наталя Михайлик, член батьківського комітету СШ №1:

- Дети вынуждены учится в школе на 650 человек, которая рассчитана на 200 человек. Дети учаться в две смены и подсмены. Русским языком - это три смены.

У першій школі переконують, що гроші на ремонт вибивали більше десяти років. 2012-го підприємство "Держекоінвест" у межах екологічної програми надало перші 3 з 9-ти мільйонів гривень. Будівельники розібрали дах, зняли підлогу, повиривали вікна, примостили нові й зникли.

Віталій Колесник, заступник Брянківського міського голови:

- Деньги идут не через нас, поэтому мы не можем сказать, в чем правда. Субподрядчик говорит, что он не получает денег на выполение работ.

Проте стало відомо - у будівельників заблоковані рахунки. Все через борги перед бюджетом за минулий рік. Податківці вимагають сплатити 200 тисяч гривень. Попереду - судова тяганина. Для школи це може обернутися непоправним. Адже якщо до зими не перекриють даху - навесні доведеться робити вже капітальний ремонт, бо дощі та морози знищать приміщення. Батьки ж просять втрутитися в ситуацію прокуратуру.