Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 листопада 2012, 00:04 Суспільство
Київські рятувальники провели навчання
Київські рятувальники провели навчання

Одразу три надзвичайні ситуації в середмісті столиці: вибух газу в п'ятиповерхівці, падіння дерева на перехожих і пожежа на території лікарні. І це - не чорна п'ятниця, а легенди навчань екстрених служб.

Вибух газу в одній із квартир у центрі столиці. На місце надзвичайної події з'їжджаються всі екстрені служби - газівники, рятувальники, правоохоронці, лікарі. У будинку вимикають газ та електропостачання.

Віталій Пшеничний, керівник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА:

- Проведено заміри загазованості сходової клітини і в квартирах, де стався вибух, і в квартирах, які знаходяться на цьому поверсі.

За попередньою інформацією, у квартирі на другому поверсі є постраждалі. Згодом з'ясували - жертв двоє. Їх виносять на спеціальних ношах.

Алла Арешкович, заступник керівника Головного управління охорони здоров'я КМДА:

- Перші дії лікарів - це забезпечити доступ повітря, звільнити дихальні шляхи таких пацієнтів і іммобілізувати їм місця перелому.

Постраждалих доправили в лікарню - МНСівці їдуть далі. На перехожих впало старе трухляве дерево. Воно не витримало негоди. Люди травмовані й без допомоги рятувальників не виберуться. Піднімають важкого стовбура за допомоги спеціальної подушки.

- Это подушка, она поднимает до 8 тонн на высоту 60 см. Она подкладывается, с помощью воздуха надувается, наверх до 8 тонн она может поднимать.

Потім - ще складніша ситуація: пожежа на території лікарні. Зайнялося на трасформаторній підстанції. Завдання рятувальників тут - не лише загасити полум'я, а й поновити електропостачання медзакладу.

Руслан Буханець, заступник керівника Держтехногенбезпеки м.Києва:

- Трансформаторна підстанція - будівля, яка знаходиться з високою напругою, і гасити її - це не проста пожежа. Це пожежа на території лікарні - об'єкту з масовим перебуванням людей, які потребують постійної лікарської допомоги шляхом медичних препаратів, які знаходяться під напругою.

Усі три надзвичайні ситуації владнали менш ніж за годину. Результат добрий, хоча рятувальники кажуть - у житті часто все значно складніше.