Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 листопада 2012, 21:27 Суспільство
У Києві знайшли "караванського стрільця" - мертвим
У Києві знайшли "караванського стрільця" - мертвим

Караванський стрілець застрелився - таку сенсаційну інформацію оприлюднили в МВС. Тіло, схоже на Ярослава Мазурка, знайшли в парку в Шевченківському районі Києва. Побачив труп місцевий мешканець, який уранці вигулював собаку. На місце пригоди одразу з'їхалася чи не половина столичних правоохоронців.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Тут у Сирецькому парку місцевий мешканець знайшов тіло, ймовірно, караванського стрілка. Адже біля трупа був ще й паспорт на ім'я Ярослава Мазурка.

Застрелився ще й паспорт з собою прихопив - жартують журналісти, що приїхали на місце. Втім, побачити труп і впізнати в загиблому караванського стрільця працівники ЗМІ не можуть. Адже територія з усіх боків оточена правоохоронцями. Знімати дозволяють лише здалеку. Коментувати щось на місці пригоди відмовляються.

На небіжчика в парку натрапив звичайний киянин, коли вигулював собаку. Одразу зателефонував правоохоронцям. Коли з'ясували, що загиблим може бути Ярослав Мазурок, на місце з'їхалися чи не всі міліційні чини. Попередня версія вартових ладу така:

Сергій Бурлаков, заступник керівника управління МВС України:

- Дійсно зовні схожий на Мазурка. Причина смерті - це вогнепальне поранення, попередня версія - самогубство, поряд виявлено зброю, також в кишені знайдено паспорт на ім'я Мазурка.

Тим часом матір Ярослава Мазурка звістка про те, що, ймовірно, її син мертвий, шокувала. Жінка каже - правоохоронці відібрали в неї телефони, тож ні з ким зв'язку не має. Стосовно упізнання тіла до неї ніхто не звертався. Галина Мазурок і досі впевнена: її син і караванський стрілець - то різні люди.

Галина Мазурок, мати Ярослава Мазурка:

- Що я можу чути, я день і ніч його чекаю, в мене вікна не закриваються, я його чекаю, його звісточки, то моя єдина дитина. Вже неживого, може, спеціально забили. Всё, я вже нежива, всё, я вже йду під поїзд вночі під київський, всьо, я вже нежива.

Сусіди матері - мешканці міста Кам'янки-Бузької на Львівщині - кажуть: за останні півтора місяця жінку горе підкосило. Вона дуже змінилася. Майже ні з ким не спілкується. Та й односельці твердять - на фото з Каравану не той Ярослав Мазурок, якого вони знали.

Іван, мешканець м. Кам'янки - Бузької:

- Люди все одно не повірять, що то він, може, хто його знищив, я не знаю, але він то не зробив, а мама бідна, подивіться, вона вже навіть не говоре.

Правоохоронці ж нині намагаються з'ясувати всі обставини загибелі чоловіка в Сирецькому парку й напевне встановити, чи є він сумнозвісним караванським стрільцем.

Сергій Бурлаков, заступник керівника управління МВС України:

- Зараз на місці працюють оперативні працівники, які намагаються з'ясувати - де переховувався цей чоловік, також працюють експерти. призначена ДНК-експертиза для того, щоб ідентифікувати цю особу і вже впевнено сказати - чи є ця людина Мазурком.