Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 листопада 2012, 23:14 Суспільство
Громадськість Ужгорода протестує проти отруєння собак
Громадськість Ужгорода протестує проти отруєння собак

Пес - друг людини, але не ужгородця. Вкотре за останній рік у місті масово труять безпритульних чотирилапих. Протягом дня в кожному районі люди знаходили псів, що конали в муках.

Це майдан перед міською радою Ужгорода. Сюди громадські активісти звезли мертвих і напівмертвих собак, яких отруїли сьогодні вночі. Віра Романова впевнена - тварин убивають комунальні служби.

Віра Романова, голова громадської організації: 

- Я виню коммунальные службы, я больше чем уверена, что это они. В городе ничего другого не делается, чтобы решить вопрос с собаками. Вопрос с приютом как бы решается, но он уже очень много лет решается и никак не решится.

Представники Ужгородської міськради кажуть - вони до загибелі тварин непричетні. 

Іван Зелінський, керівник управління Ужгородської міської ради:

- Це може бути спеціально проведена акція, ви думаєте, комунальні служби так просто взяли б і біля міської ради потруїли собак???

Тим часом мертвих тварин знаходять біля шкіл, на набережних і навіть на смітниках. Ба, більше - є ще живі пси, котрі конають, але їх не врятувати. Отрута надто сильна.

Віра Романова, голова громадської організації: 

- Усі наші схеми, якими ми раніше рятували собак від отруєння, не діють, раніше ми могли врятувати ще собак, але за останні місяці жодну собаку не врятовано. Зараз це іде просто якийсь мікс, вони просто щось змішують. Там є тубазіт і інші компоненти, бо коли йшов тільки тубазіт, ми могли врятувати тварин, тепер це безнадійно.

Крім членів громадської організації, під стінами мерії стоять прості містяни. Люди розповідають: як гинуть чотирилапі, бачили на власні очі.

Руслан, мешканець м. Ужгорода:

- Це була зовсім безобідна собака, жила собі, нікого не чіпала, діти з нею гралися. Їй десь біля двох років, вона в нас у дворі з маленької була і ніяких проблем з нею не було.

Ірина Петрівна, мешканка м. Ужгорода:

- Там были собаки белые, целое семейство, они там умирали и их даже не спешили убрать. И что люди только жалеют, женщина пришла, поставила там букет цветов, чтоб лежал там.

Тепер активісти готують запит до міської ради з вимогою розібратися в ситуації. Утім на відповідь не надто розраховують. Адже таких звернень було вже чимало, а тварин знай труять.