Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 листопада 2012, 23:45 Суспільство
Виборчі пристрасті тривають
Виборчі пристрасті тривають

В Україні досі тривають вибори - спекотна пора не лише для кандидатів, а й для правоохоронців. Під будівлею Центральної виборчої комісії чергує кількадесят бійців Беркута. Не залишилися без роботи спецпризначенці й поза межами столиці.

Київ. Під будівлею Центральної виборчої комісії - мітинг. Поряд напоготові кілька десятків беркутівців. До протестувальників вони не підходять - лише спостерігають. Усім, хто зібрався, з міліційної автівки нагадують - суд заборонив масові заходи у столиці до 12 листопада. 

- Попереджаємо, що в разі невиконання судового рішення міліція буде змушена застосувати заходи впливу, передбачені законом, та спеціальні засоби. Особи, які чинитимуть опір законним вимогам працівників міліції, будуть затримані та притягнуті до відповідальності, встановленої законом.

З півсотні правоохоронців і за парканом біля Центральної виборчої комісії. Неподалік і міліційні автобуси. Втім, тут вартові ладу поки без роботи.

А ось у Первомайську на Миколаївщині роботи у правоохоронців вдосталь. Гаряче було у приміщенні окружної виборчої комісії №132 і під її стінами. Сутички між Беркутом і прихильниками опозиційного кандидата почалися після того, як суд ухвалив рішення вилучити документацію. Беркут взявся штурмувати дільницю, під якою зібралося чимало незадоволених втручанням у процес волевиявлення.

- Ганьба!

Спекотно було і всередині.

- Кого вы защищаете? Бандитов защищаете?

- Це генерал міліції перед тобою. Знімай.

Услід беркутівцям летіли цегла та каміння. Втім, за інформацією міліції, лише двоє правоохоронців дістали незначних ушкоджень.

Відносно неспокійно й на території столичної окружної виборчої комісії № 223. Цей округ єдиний, де досі порахували лише 88% протоколів. Тут часті дрібні сутички. А одного разу невідомі застосували сльозогінний газ. Це видно на відео, відзняте самовидцями. Кілька хвилин у приміщенні дільниці неможливо було дихати. Протистояння триває й досі, можливі нові сутички.