Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 листопада 2012, 19:42 Суспільство
Київський книжковий ринок планують знести
Київський книжковий ринок планують знести

У Києві вирішили побудувати черговий торговельно-розважальний комплекс. А для цього знести чергову візитку столиці - книжковий базар на Петрівці. За таке рішення проголосувала абсолютна більшість депутатів Київради.

Новому торговельно-розважальному центру бути! Так вирішили столичні депутати й ухвалили: будувати на Петрівці. Утім, для цього потрібно знести відомий на всю країну книжковий базар.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму:

- Книжковий ринок Петрівка - це такий ринок, який, ну, це така екскурсія в світ недорогої книги. Безліч людей там ходить, дивиться: а оце купити, чи іншу книжку купити, о, я цього не бачив! Оцей дух книжкового ринку - він особливий, і демократичні, невисокі ціни.

Та це вже не перша спроба забудувати цю земельну ділянку. Раніше завадили торгівці й економічна криза. Що стосується нинішнього рішення влади - продавці поки не надто переймаються.

- Ми вже зносимось 13 років. Під цією територією - всі стоки Оболонського району. Їх треба спочатку всі замінити, а потім тільки будувати. Це такі великі гроші, що я думаю, що зовсім нерентабельно.

Мало того, біля книжкового базару вже є одна грандіозна недобудова. Тож власники яток пророкують таку долю й майбутній.

- Торговый центр вон дальше построили, там 5 этажей. Стоит сейчас уже больше года.

- На той от стороні будинок такий великий-великий. Вони будували його вже років 10 і ото як кинули його.

Не в захваті від рішення Київради й покупці.

Людмила, мешканка м. Києва:

- Мне нужно для работы ходить на книжный рынок и по мере необходимости я появляюсь здесь. Я за то, чтобы был этот рынок, потому что тут большое разнообразие, большой ассортимент книг.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму:

- Якщо ринок буде знесений, сотні людей буде звільнено, залишаться без роботи. Вони що, хочуть перетворити Київ в центр перекупщиків, коли сюди звозять все, що непотрібно? І от єдиний унікальний базар, ринок торговий, який був - це був книжковий.