Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 жовтня 2012, 22:38 Суспільство
Вибори забрали життя шістьох людей
Вибори забрали життя шістьох людей

Під час цьогорічного волевиявлення в Україні померли шестеро людей. На Івано-Франківщині зареєстрували одразу дві трагедії - там утратили життя член виборчої комісії і хворий громадянин. А ось на Черкащині жінка не пережила, коли її вилучили зі списку членів комісії.

Не дожила до голосування. Трагічний випадок стався в Каневі Черкаської області. Там п'ятдесятирічна жінка, коли дізналася, що її вилучили з переліку членів комісії - знепритомніла й померла. Лихо сталося ввечері напередодні волевиявлення. Усі обставини та причини трагедії з'ясовують медики й правоохоронці.

Віктор Николенко, Канівський міський голова:

- Вважаємо попередньо, що це серце не витримало якихось переживань, можливо, відбувся нервовий інцидент з кимось на дільниці, можливо, дома, щас виясняють.

+++

На Івано-Франківщині зареєстрували дві трагедії на дільницях. Там втратили життя член виборчої комісії й через серцевий напад - 61-річний чоловік. На рік молодший громадянин помер на Тернопільщині - також не витримало серце.

+++

Просто на вході до зали для голосування стало зле сімдесятишестирічній мешканці Ірпеня, що на Київщині. Жінка знепритомніла. Бригада медиків приїхала одразу - проте марно. Лікарі констатували смерть жінки.

Ігор Грицюк, голова дільничної виборчої комісії:

- Попередньо, що серце! Їй стало погано, жінка пенсійного віку. Спереживалася, напевно, і в результаті цього сталося таке нещастя.

+++

Урвалося життя сімдесятиоднорічного львів'янина. Разом із дружиною він прийшов до виборчої дільниці. Але проголосувати не встиг - помер біля столу реєстрації. Рідні чоловіка розповіли, що останнім часом у нього погіршилося  здоров'я. Лікарі діагностували заткнення тромбом легеневої артерії.

Марія Кушвака, голова дільничної виборчої комісії:

- Він, підійшовши до стола, тільки простягнув паспорт і впав. Він навіть не проголосував і не взяв листка. Це сталося тому, напевно, що два роки назад він переніс інфаркт.

І там само на Львівщині в селі Гранках-Кутах ледь не загинув міліціянт, який пильнував лад на одній із виборчих дільниць. 30-річний правоохоронець знепритомнів, впав і зламав склепіння черепа. Нині постраждалий у лікарні, його стан стабільно тяжкий.

Світлана Добровольська, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Ніяких скарг на стан здоров'я не було ні до того, ні під час несення служби на дільниці. Це все сталося дуже раптово і, як стверджують очевидці, він моментально втратив свідомість.

+++

Помер кандидат у депутати на Луганщині. Саме такі чутки невідомі поширили в Кіровську Луганської області. Листівки з некрологом почепили на всіх центральних вулицях міста. Утім штаб претендента в парламентарі запевнив, що інформація неправдива - чоловік живий-здоровий. За цим фактом прокуратура області порушила кримінальну справу. Якщо міліціянти знайдуть замовників чи виконавців, то їм загрожуватиме штраф або позбавлення волі на термін до 5 років.

Ігор Негієвич, керівник відділу прокуратури Луганської області:

- Возбуждено уголовное дело по статье 175 уголовного кодекса за препятствование учаснику предвыборного процесса, сопряженное с обманом.