Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 жовтня 2012, 00:20 Суспільство
Під Києвом провели змагання снайперів
Під Києвом провели змагання снайперів

Стрілецькі навички - найважливіший елемент підготовки бійців спецпризначення, а тому снайпер - ключова постать у такому підрозділі. Аби визначити найліпших із найліпших, на Київщині провели змагання зі снайпінгу.

Ці змагання зібрали найвправніших снайперів з усіх куточків України. На чемпіонат запрошені представники всіх силових структур.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Справжній снайпер окрім того, що повинен влучно стріляти, мусить володіти неабиякою витривалістю. Бо пролежати не ворухнувшись на одному місці, чатуючи на ціль, декілька годин зможе далеко не кожен.

Костянтин - інструктор. Його завдання - з молодих солдатів зробити добрих стрільців. Відбирає майбутніх учнів досвідчений командир за певними критеріями.

Костянтин Кудницький, інструктор із підготовки снайперів:

- Перед тим що постати на посаду снайпера, він повинен себе проявити в чомусь, ну, в снайперській справі, взагалі в стрільбі. Потім чередується довгий час психологічний відбір. Снайпер сам по собі повинен бути спокійним. Якщо людина холерик - енергійна, вона не може бути снайпером.

Михайло, учасник змагань:

- Мені ця справа подобається. В школі в гуртках в нас були секції стрільби. Ми займались. І після того вже армія. І в армії на посаду снайпера.

Спочатку здається, що такі стрільці - одинаки. Але насправді вони діють здебільшого парами. Другий номер - не тільки коректувальник цілі, а й вірний товариш, який завжди прикриє тил.

Костянтин Кудницький, інструктор із підготовки снайперів:

- Довготривалий час проходять тести різні, щоб вони були сумісні друг з другом, щоб у них не виникали непорозуміння друг з другом. Для того, щоб підібрати пару снайперську, то може бути даже до 6-8 чоловік, вони можуть бути несумісні між собою. То єсть приходиться шукати ще когось, ще одного.

Не завжди снайпер - чоловік. Серед представниць слабкої статі теж є справжні професіоналки.

Гвинтівка для стрільця - мов член родини. Тож між виконанням вправ учасники змагань ладнають своїх улюбленок.

Після двох днів змагань визначили переможців. Найвлучнішими стрільцями стали київські спецпризначенці із загону Омега.