Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 вересня 2012, 23:00 Суспільство
Кримські змагання визначили, чиї бодігарди найкращі
Кримські змагання визначили, чиї бодігарди найкращі

У Криму добіг кінця чемпіонат світу серед бодігардів. Наостанок вони змагалися у стрілецькій майстерності та шукали небезпечні сюрпризи в автомобілях.

Мішені з'являються раптово, де ворог - ніхто не знає. Влучити у десятку - то півсправи, головне - вберегти клієнта і вчасно евакуювати його у безпечне місце.

Тілоохоронці викладаються на повну. Перед кожною стрілецькою вправою відточують свої рухи.

Костянтин Федчук, співробітник УДО України:

- Отрабатывает тот момент, который у него самый слабый. Есть мышечная память, то количество, которое он холостил, тренировался, и вот он делает акцент на какое-то действие.

Далі - ще складніше. На роздуми й прицілювання часу обмаль - це швидкісна стрільба. На ураження п'яти цілей - 25 секунд.

Руслан Абасов, суддя змагань:

- Здесь решающий фактор - это психологическая готовность. Кто готов, тот показывает неплохие результаты.

Інше випробовування. За 15 хвилин командам слід знайти в машинах вибухівку. Це може бути шматок дроту або ізострічки. Важливість етапу не з чуток знають охоронці грузинського лідера. Сосо охороняв президента Шеварнадзе і пригадує, наскільки важливо перевіряти транспорт першої особи.

Сосо Догігогашвілі, суддя змагань:

- Лично я и мои ребята пострадали из-за невнимательности сотрудников охраны - у нас был один взрыв, а потом обстреляли.

Ці два етапи поставили крапку у чемпіонаті світу. Найкращими стали представники Управління державної охорони України. Вони були поза конкуренцією, адже вибороли усі три призові місця. Крім кубків і грамот, керівництво УДО обіцяє нагородити переможців. Щоправда, про відпустку мова не йде.

Станіслав Шапортов, керівник департаменту охорони АР Крим:

- Уже в строй, в работу - они являются руководителями подразделений.

Розчарованих результатами немає. Адже всі учасники - професіонали. І чемпіонат вважають не змаганнями, а обміном досвідом.